
עוגת גבינה פירורים קלאסיתרוצים להפגיז השנה בשולחן שבועות עם עוגת גבינה פירורים קלאסית אבל יציבה, יפה וטעימה כמו בקונדיטוריה? זה המתכון בשבילכם, ואל תאמינו לאף אחד שאומר לכם אחרת![]() צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל |
דפי הג'לטין מקילים על ההכנה של עוגות גבינה פירורים, ועכשיו אפשר סוף סוף להשיגם בכל סופר, בגרסה כשרה. כלל חשוב לעבודה: את הדפים מכניסים לריכוך במים קרים, ממש קרים, כי אחרת הם פשוט יימסו. כשהם מתרככים סוחטים אותם בעזרת הידיים, ואם מדובר בתערובת חמה מכניסים אותם מיד לתערובת. במקרה הזה תערובת הגבינות היא קרה, ולכן יש להמס אותם כמה שניות במיקרו לפני ההוספה. אל דאגה, הכל מפורט בפנים. והתוצאה - כמו של קונדיטוריה. המצרכים :לתחתית (תבנית בקוטר 24-26 ס"מ):
למלית:
אופן ההכנה:1מתחילים עם הפירורים: מחממים תנור ל-170 מעלות. 2מעבדים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הקמח ואבקת האפייה, המלח והסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל ומעבדים בקצרה עד לקבלת פירורים עבים. אוספים את הבצק בידיים לכדור. 3מחלקים את הבצק לשניים ומהדקים את מחציתו לתחתית של תבנית עגולה מתפרקת. 4את המחצית השנייה של הבצק מרדדים על תבנית מרופדת בנייר אפייה לעלה בעובי 1 ס"מ. 5מכניסים את שתי התבניות לאפייה של כ-20 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. 6מלית הגבינה: מכניסים את דפי הג'לטין למים קרים לכ-5 דקות, עד שהם מתרככים. בינתיים מערבבים את הגבינות עם הסוכר ותמצית הווניל. 7ממיסים את השוקולד הלבן בזהירות במיקרו ומוסיפים לגבינות. מערבבים היטב. 8סוחטים היטב את דפי הג'לטין מהמים, מעבירים אותם לצלוחית קטנה וממיסים במיקרו 5 שניות. 9מוסיפים כוס מתערובת הגבינות לג'לטין המומס ומערבבים היטב. מחזירים את תערובת הג'לטין לתערובת הגבינות ומערבבים היטב. 10מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומערבבים בעדינות לתוך תערובת הגבינות. 11מרכיבים את העוגה: שופכים את התערובת לתבנית העגולה, מעל הבסיס האפוי (לחילוץ קל - כדאי לרפד התבנית בשקף מסביב). את הבצק האפוי שנותר מפוררים לפירורים ומפזרים מלמעלה. 12מכניסים לקירור ל-12 שעות, או מקפיאים ומפשירים במקרר לפני ההגשה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |