מתכונים לשבועות
מתכונים לעוגות גבינה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מכינים את התחתית: מעבדים בפולסים במעבד מזון קמח, סוכר וחמאה. כשמתקבלת תערובת פירורית מוסיפים את החלמונים ומערבלים עוד שני פולסים, לקבלת בצק.
3 מחלקים את הבצק לשני שלישים ושליש.
עוגת גבינה פירורים של חנושה | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
4 מהדקים שני שלישים מהבצק לתחתית התבנית ומחוררים במזלג. את השליש הנותר משטחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
5 מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות או עד הזהבה. מצננים לחלוטין.
6 בזמן שהבצק בתנור מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ואינסטנט פודינג לקבלת קצפת יציבה.
7 מערבבים בקערה את הגבינות והשמנת החמוצה לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הקצפת בהדרגה ומקפלים לקבלת תערובת אחידה.
8 מרפדים את התבנית העגולה בשקף לאפייה (לא חובה, יוצר מראה מקצועי יותר).
9 משטחים את המלית על בסיס הבצק ומלמעלה מפוררים את הבצק שאפינו בנפרד.
10 מעבירים למקפיא לייצוב של לפחות 6-8 שעות (עדיף לילה), ואז מעבירים למקרר.
** אפשר לשמור את העוגה במקפיא, ושעתיים לפני ההגשה להעביר למקרר.
** אפשר לייצב את העוגה באמצעות ג'לטין.
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה
בתיאבון!