
עוגת גבינה בתוך כדור מרנגכדורי מרנג ממולאים בעוגת גבינה, מוגשים בתוך מרק פירות יער עם קצפת ופסיפלורה![]() |
המצרכים :למרנג:
לעוגת הגבינה:
למרק פירות יער:
לקצפת:
להגשה:
אופן ההכנה:להכנת המרנג: 1מחממים ומערבבים את החלבונים והסוכר בבן מארי (קערה המונחת על גבי סיר מים רותחים) עד לקבלת מרקם אחיד וחמים. 2מעבירים למערבל ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד וחלק. 3מורחים את קציפת המרנג בעזרת מרית על הדפנות של תבניות סיליקון בצורת חצי כדור. 4מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 70 מעלות למשך שעתיים וחצי. 5מוציאים מהתנור ומצננים כמה דקות עד לטמפרטורת החדר. הופכים בעדינות את התבניות ומשחררים את המרנג בעזרת לחיצה עדינה על תחתית הכדור. להכנת עוגת הגבינה: 1מערבבים לתערובת אחידה וחלקה את גבינת השמנת, השמנת החמוצה, גרידת הלימון, תמצית הווניל, החלמונים והקורנפלור. 2בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים הנותרים והסוכר עד לקבלת קצף יציב. 3מקפלים את קצף החלבונים אל תערובת הגבינות עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. 4מעבירים לתבנית אפייה עגולה (קוטר 26 ס"מ) ואופים כ-35 דקות על חום של 180 מעלות. 5מוציאים את העוגה ומצננים מעט. להכנת מרק פירות יער: 1בסיר קטן מבשלים על אש נמוכה את פירות היער עם הקורנפלור ומעט מים (בגובה הפירות), במשך 30 דקות. מערבבים מדי פעם. להכנת הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. הרכבת המנה: 1בצלחות הגשה אישיות יוצקים מעט ממרק פירות היער. 2מניחים מעל פירות היער חצי כדור מרנג ובעזרת כף ממלאים אותו בעוגת הגבינה. 3מזלפים מעל המנה קצפת, מעליה מעט פסיפלורה (לא חובה) וסוגרים בחצי כדור מרנג נוסף. 4מפזרים אבקת סוכר ומגישים. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |