אוכל
אוכל

קוקילידה: הגרסה המקוצרת

הגרסה הכי קלה שיש לקוקילידה, בלי אפייה ואפילו בלי גלידה. תענוג קפוא של שני כדורי שוקולד משוטחים וביניהם קרם וניל, שהופך את הקיץ להרבה יותר נסבל

|תיק אוכל| פורסם08:15
קוקילידה (צילום: אפיק גבאי, תיק אוכל)
צילום: אפיק גבאי, תיק אוכל
Rating:4.8275reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעיסת כדורי השוקולד

  • 300 גרם פתי בר בטעם שוקולד
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 3 כפות קקאו
  • כף תמצית רום
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות צימוקים קצוצים (לא חובה)
  • חצי כוס חלב

לקרם הווניל

  • 1 מיכל של שמנת מתוקה
  • 1 שקית פודינג בטעם וניל
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס חלב מרוכז ממותק

לציפוי הדפנות

  • 100 גרם אגוזי לוז מסוכרים מרוסקים

אופן ההכנה:

1מערבבים יחד את כל החומרים של עיסתכדורי השוקולד, משטחים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר לחצי שעה.

2מקציפים יחד את כל חומרי קרם הווניל לקרם יציב.

3מוציאים את עיסת כדורי השוקולד המשוטחת מהמקרר, ובעזרת חותכן עוגיות עגול או כוס קורצים עיגולים. יש להקפיד על מספרים זוגיים מכיוון שנדרשות 2 עוגיות לכל קוקילידה.

4מעבירים את קרם הווניל לשקית זילוף, מזלפים על עוגייה אחת קרם בצורה אחידה וסוגרים בעזרת עוגייה שנייה. חוזרים על הפעולה עם כל העיגולים (מהשאריות ניתן להכין כדורי שוקולד).

5מניחים את אגוזי הלוז המסוכרים בקערה ומגלגלים את הקוקילידה כך שקצוות הקרם החשופות יקבלו ציפוי פריך.

6מאחסנים בקופסה אטומה במקפיא. למי שמעדיף את הקוקילידה רכה, מומלץ להניח שעה לפני ההגשה במקרר ולמי שאוהב את הקשיחות מומלץ לאכול ישר מהמקפיא.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

המתכון התפרסם בבלוג "תיק אוכל"של אינס שילת ואפיק גבאי

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il