אוכל
אוכל

עוגת גבינה ושוקולד לבן, עם ממרח לוטוס

עוגת לוטוס קלילה שמצליחה לשלב בתוכה פעמיים עוגיות לוטוס קרמליות - גם בתחתית הפירורית וגם בציפוי עם ממרח לוטוס. כיף של עוגה

|על השולחן| פורסם10:18
עוגת לוטוס, גבינה ושוקולד לבן (צילום: דניה ויינר, mako אוכל)
צילום: דניה ויינר, mako אוכל
Rating:4.74021reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • תבנית בקוטר 24 ס"מ

לבסיס:

  • 2 כוסות (200 גרם) עוגיות לוטוס טחונות לפירורים דקים
  • 75 גרם חמאה מומסת

לקרם גבינה ושוקולד לבן:

  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
  • 25 גרם חמאה
  • 1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת 25%
  • 1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
  • 65 גרם (1/3 כוס) סוכר
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

לציפוי:

  • 150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

1מכינים את הבסיס של עוגת הלוטוס: מערבבים עוגיות וחמאה מומסת לתערובת לחה, מעבירים לתבנית ומהדקים בשכבה אחידה. שומרים במקפיא בזמן שמכינים את המלית.

2מכינים את הקרם: ממיסים במיקרוגל שוקולד, חלב וחמאה. מערבבים לקבלת תערובת נוזלית ומצננים מעט.

3שמים גבינות ואבקת אינסטנט פודינג בקערה נפרדת ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן וטורפים במטרפה ידנית לבלילה חלקה.

4מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה בשלושה מחזורים.

5מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים בדופן הפנימית שקף לעוגה. יוצקים את קרם הגבינה מעל הבסיס ומיישרים את פניה בעזרת מרית מדורגת. שומרים במקרר למשך הלילה.

6מכינים את הציפוי ומצפים: מניחים ממרח לוטוס בקערה ומחממים כמה שניות במיקרוגל עד שהוא נוזלי. מערבבים היטב ויוצקים על עוגת הלוטוס הקרה – מטים את התבנית כך שהציפוי יכסה את פניה באופן אחיד. מחזירים למקרר ל-30 דקות להתייצבות. ניתן לשמור במקרר עד 5 ימים.

>> והנה מתכון לעוגת גבינה פירורים,שתמיד טוב שיהיה לכם

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il