אוכל
אוכל

עוגת תפוחים אפויה בקרם יוגורט

עוגה מתוקתקת של תום פרנץ, שמוגשת עם רוטב טופי-פקאן קטלני. האמת? בשבילנו השוס האמיתי הוא קרם הווניל האפוי, עם האינסטנט פודינג בפנים

|דנונה, שטראוס| פורסם08:49
עוגת תפוחים אפויה בקרם יוגורט (צילום: דניה ויינר, דנונה, שטראוס)
צילום: דניה ויינר, דנונה, שטראוס
Rating:4.5233reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • תבנית בקוטר 24 או 26 ס"מ

לבצק פריך:

  • 200 גרם קמח מנופה (1.5 כוסות)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 80 גרם סוכר (4 כפות)
  • 80 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה

למלית:

  • 2 תפוחים גדולים ירוקים (גראני סמית)
  • 1.5 גביעי יוגורט טבעי 3% שומן (300 מ"ל)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 8 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 2 ביצים
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית קינמון

לרוטב טופי-פקאן:

  • 7 כפות סוכר חום
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן
  • 50 גרם אגוזי פקאן קלויים וקצוצים
  • מעט מלח

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מעבדים בידיים או במיקסר את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, החמאה והביצה עד שנוצר בצק אחיד.

2 משטחים את הבצק (באצבעות) על תחתית התבנית והדפנות שלה.

3מאחסנים את התבנית במקרר בזמן שמכינים את התפוחים ואת המלית.

4מכינים את התפוחים: קולפים את התפוחים ומסלקים את הליבות. חוצים ופורסים לפרוסות דקות מאוד בעזרת מנדולינה, הלהב הגדול של פומפייה או סכין חדה.

5מכינים את המלית: טורפים את היוגורט ואת השמנת החמוצה עם 5 כפות מהסוכר, תמצית הווניל והביצים.

6מוסיפים את הפודינג, וטורפים היטב עד שהקרם חלק ואין בו גושים. אין צורך להשתמש במיקסר, מטרפה ידנית מספיקה.

7מחממים את התנור ל-180 מעלות. מסדרים מחצית מהתפוחים בשכבה אחידה בצורה נאה על הבסיס הפריך ויוצקים עליהם את המלית.

8מסדרים מלמעלה את שאר התפוחים בצורה נאה. מערבבים בקערית את 3 כפות הסוכר הנותרות ואת הקינמון ומפזרים מעל התפוחים.

9מכניסים לתנור ואופים 45 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת. מוציאים ומצננים על רשת.

10מכינים את הרוטב: ממיסים את הסוכר בסיר קטן עד שהוא נמס והופך לקרמל. בשלב זה יש לעמוד כל הזמן ליד הסיר, לבחוש כל הזמן ולהיזהר לא לשרוף את הסוכר, אחרת הקרמל יהיה מריר. מסירים את הסיר מהאש ומיד, בזהירות רבה, מוזגים פנימה את השמנת המתוקה בהדרגה תוך כדי ערבוב בכף עץ, עד שהשמנת מתאחדת עם הקרמל ומתקבל רוטב קרמי.

11מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומעט מלח.

12יוצקים את הרוטב על העוגה ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il