
עוגת תפוחים אפויה בקרם יוגורטעוגה מתוקתקת של תום פרנץ, שמוגשת עם רוטב טופי-פקאן קטלני. האמת? בשבילנו השוס האמיתי הוא קרם הווניל האפוי, עם האינסטנט פודינג בפנים![]() צילום: דניה ויינר, דנונה, שטראוס |
המצרכים :
לבצק פריך:
למלית:
לרוטב טופי-פקאן:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מעבדים בידיים או במיקסר את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, החמאה והביצה עד שנוצר בצק אחיד. 2 משטחים את הבצק (באצבעות) על תחתית התבנית והדפנות שלה. 3מאחסנים את התבנית במקרר בזמן שמכינים את התפוחים ואת המלית. 4מכינים את התפוחים: קולפים את התפוחים ומסלקים את הליבות. חוצים ופורסים לפרוסות דקות מאוד בעזרת מנדולינה, הלהב הגדול של פומפייה או סכין חדה. 5מכינים את המלית: טורפים את היוגורט ואת השמנת החמוצה עם 5 כפות מהסוכר, תמצית הווניל והביצים. 6מוסיפים את הפודינג, וטורפים היטב עד שהקרם חלק ואין בו גושים. אין צורך להשתמש במיקסר, מטרפה ידנית מספיקה. 7מחממים את התנור ל-180 מעלות. מסדרים מחצית מהתפוחים בשכבה אחידה בצורה נאה על הבסיס הפריך ויוצקים עליהם את המלית. 8מסדרים מלמעלה את שאר התפוחים בצורה נאה. מערבבים בקערית את 3 כפות הסוכר הנותרות ואת הקינמון ומפזרים מעל התפוחים. 9מכניסים לתנור ואופים 45 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת. מוציאים ומצננים על רשת. 10מכינים את הרוטב: ממיסים את הסוכר בסיר קטן עד שהוא נמס והופך לקרמל. בשלב זה יש לעמוד כל הזמן ליד הסיר, לבחוש כל הזמן ולהיזהר לא לשרוף את הסוכר, אחרת הקרמל יהיה מריר. מסירים את הסיר מהאש ומיד, בזהירות רבה, מוזגים פנימה את השמנת המתוקה בהדרגה תוך כדי ערבוב בכף עץ, עד שהשמנת מתאחדת עם הקרמל ומתקבל רוטב קרמי. 11מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומעט מלח. 12יוצקים את הרוטב על העוגה ומגישים מיד. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |