
בראוניז שיש מג'הול ומסקרפונההם אולי נראים כמו בראוניז קלאסיים אבל הם ממש, ממש לא. אז איך יוצאים בראוניז שמכינים מתמרים? עסיסיים בטירוף, תודה ששאלתם. וחכו שתפגשו את המסקרפונהלימור לניאדו תירוש|מחלבות גד| פורסם12/05/1913:55 ![]() צילום: דניאל לילה |
המצרכים :לתבנית 20 על 20 ס"מ:
אופן ההכנה:1מביאים לרתיחה את המים עם התמרים בסיר בינוני. מנמיכים את האש לבינונית, מוסיפים סודה לשתייה, מערבבים ומבשלים 5 דקות. התערובת מתנפחת ומבעבעת - היזהרו שלא תגלוש. מכבים את האש, מכסים ומשהים 10 דקות. טוחנים בבלנדר 3 דקות לפחות לתערובת חלקה, ומצננים כ-15 דקות. 2מערבבים את המסקפרונה עם חלבון אחד ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת חלקה. שומרים במקרר. 3מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה ומקמחים מעט. 4מנפים בקערה קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה וקינמון. 5מקציפים במיקסר חמאה, סוכר ומלח כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים ביצה וחלמון ומקציפים כ-3 דקות. מנמיכים את המהירות, יוצקים במתינות את תערובת התמרים הפושרת, מערבלים מעט ומוסיפים את תערובת הקמח. מערבלים רק עד שנוצרת בלילה חלקה. יוצקים לתבנית. 6עורמים בעזרת כף תלוליות קטנות מתערובת המסקרפונה. נועצים קיסם במרכז כל תלולית ומסובבים ליצירת דוגמת שיש. 7אופים כ-35 דקות עד להתייצבות. מצננים וחותכים לקוביות בגודל הרצוי. שומרים עד שבוע בקופסה אטומה במקרר. *גיוון: רוטב טופי מסקרפונה - מחממים בסיר קטן על אש נמוכה חצי קופסת מסקרפונה (הנותרת), שליש כוס (70 גרם) סוכר חום כהה וקורט מלח תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לבעבוע עדין. מוסיפים כף קוניאק או ברנדי, מערבבים ומורידים מהאש. סמוך להגשה יוצקים את הרוטב החם על הבראוניז החתוכים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |