אוכל
אוכל

עוגת תפוזים עם שוקולד

עוגה בחושה רכה עם תפוזים, משובצת נטיפי שוקולד ושבבי קוקוס. נהדרת וקלה להכנה

|mako אוכל| פורסם12:25
עוגת תפוזים ושוקולד  (צילום: חן שוקרון)
צילום: חן שוקרון
Rating:4.979reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה:

  • תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ או לאינגליש קייק באורך 30 ס"מ
  • 1.5 כוסות (210 גרם) קמח
  • שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
  • 1/2 כוס (100 גרם) שוקולד צ'יפס מריר
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמן קנולה
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 גביע (100 גרם) יוגורט 3%
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות גרידת תפוז דקה

לסירופ:

  • 1/2 כוס (125 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים היטב תבנית קוגלהוף, או מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.

2מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הקוקוס והשוקולד צ'יפס ומערבבים היטב כך שהשוקולד יקומח מכל הכיוונים.

3בקערה אחרת מערבבים יחד את מיץ התפוזים, השמן, הביצים, הסוכר, היוגורט, תמצית הווניל וגרידת התפוז.

4מוסיפים את תערובת הקמח לקערת מיץ התפוזים ומערבבים רק שהקמח נספג. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

5בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הסירופ: יוצקים לסיר קטן את מיץ התפוזים ומוסיפים את הסוכר. מביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כשתי דקות, עד להמסה מלאה של הסוכר. מסירים מהאש ומצננים.

6עם צאת העוגה מהתנור דוקרים אותה מספר פעמים בעזרת שיפוד עץ או קיסם, ויוצקים את הסירופ באופן אחיד. מצננים לחלוטין.

* הערה: ניתן להפוך את העוגה לפרווה – מוותרים על היוגורט, ומוסיפים עוד 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים.

(כלי אמייל: GIMINI)

בקרו בבלוג של חן שוקרון -מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il