
עוגת תפוזים עם שוקולדעוגה בחושה רכה עם תפוזים, משובצת נטיפי שוקולד ושבבי קוקוס. נהדרת וקלה להכנהחן שוקרון|mako אוכל| פורסם17/08/1212:25 ![]() צילום: חן שוקרון |
המצרכים :לעוגה:
לסירופ:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים היטב תבנית קוגלהוף, או מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה. 2מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הקוקוס והשוקולד צ'יפס ומערבבים היטב כך שהשוקולד יקומח מכל הכיוונים. 3בקערה אחרת מערבבים יחד את מיץ התפוזים, השמן, הביצים, הסוכר, היוגורט, תמצית הווניל וגרידת התפוז. 4מוסיפים את תערובת הקמח לקערת מיץ התפוזים ומערבבים רק שהקמח נספג. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. 5בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הסירופ: יוצקים לסיר קטן את מיץ התפוזים ומוסיפים את הסוכר. מביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כשתי דקות, עד להמסה מלאה של הסוכר. מסירים מהאש ומצננים. 6עם צאת העוגה מהתנור דוקרים אותה מספר פעמים בעזרת שיפוד עץ או קיסם, ויוצקים את הסירופ באופן אחיד. מצננים לחלוטין. * הערה: ניתן להפוך את העוגה לפרווה – מוותרים על היוגורט, ומוסיפים עוד 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים. (כלי אמייל: GIMINI) בקרו בבלוג של חן שוקרון -מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |