
מאפינס תרד וגבינותפינוק קטן וגבינתי שמושלם לבראנץ' או כחטיף לאחר הצהריים, עם תוספת קוואקר שהופכת אותו למשביע יותר. תרד, שני סוגי גבינות - מה צריך יותר?|mako אוכל| פורסם17/07/1309:37 ![]() צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל |
המצרכים (18 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 2מכניסים את עלי התרד לסיר ומבשלים על אש גבוהה מספר דקות, עד שהתרד מתרכך לגמרי. שומרים שלא ייחרך (אפשר להוסיף לסיר כף-שתיים של מים, אם אתם מפחדים שהתרד יישרף). מוציאים מהסיר, מסננים היטב, קוצצים את התרד ומניחים בצד להתקררות. 3מערבבים את שאר החומרים בקערה (משאירים מעט גבינה צהובה כדי לפזר מעל המאפינס לפני האפייה) ומניחים בצד כרבע שעה (בזמן שהתרד מתקרר). בזמן הזה הקוואקר סופח את נוזלי התערובת ומעבה אותה. מוסיפים את התרד ומערבבים היטב. 4מרפדים תבנית של 12 שקעים בעטרות נייר ומשמנים אותן. מעבירים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעט גבינה צהובה מעל ואופים כ-45-50 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם הננעץ במרכז אחד המאפינס יוצא יבש יחסית. 5מצננים היטב את המאפינס ורק אז מקלפים את עטרות הנייר. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |