אוכל
אוכל

עוגת גבינה, שוקולד ותותים

חושבים שגבינה ושוקולד זה שילוב פצצה? אתם צודקים, אבל חכו שיתווספו לזה תותים

עוגת גבינה, שוקולד ותותים - מוכנה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
Rating:2.29reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

  • 1/2 1 כוס עוגיות לוטוס טחונות דק (קצת פחות מחבילה)
  • 1/4 כוס אבקת סוכר
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • 2 כוסות תותים קטנים (בערך 200 גרם. יש לקנות סלסלת תותים אחת)
  • 1/2 כף סוכר
  • 225 גרם (1 גביע) גבינת שמנת נפוליאון
  • 1 קופסת חלב מרוכז
  • 4 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 170 גרם שוקולד מריר 60%, מומס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות.

2מערבבים יחד את העוגיות הטחונות, אבקת הסוכר והחמאה המומסת. דוחסים היטב לתחתית התבנית ולשוליים עד גובה 3 ס"מ, ומניחים בצד.

3בקערה קטנה מערבבים כוס אחת מהתותים ו-1/2 כף סוכר. מניחים בצד.

4בקערת המערבל מערבלים את הגבינה והחלב המרוכז. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם ומערבלים עד לקבלת בלילה חלקה.

5שופכים בערך חצי מהבלילה לקערה אחרת, ואת החצי השני מערבבים עם השוקולד המומס.

6יוצקים את הבלילה החומה לתבנית, מעליה יוצקים את הבלילה הבהירה ומפזרים את התותים עם הסוכר שהמתינו בצד. לוחצים קלות כדי להכניס מעט את התותים לתוך התערובת.

7אופים 55-65 דקות, או עד שהמרכז מתחיל להתייצב.

8מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתוכו. מאחסנים בקירור לפחות 4 שעות לפני ההגשה או לילה.

9מגישים כל פרוסה עם מעט תותים טריים ותוספת של קצפת או כדור גלידת וניל.

>> עוד מתכונים מושחתים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il