אוכל
אוכל

עוגת גבינה של אביבה

עוגת גבינה שמנצחת כל עוגה אחרת. עם בסיס פריך, גבינה אפויה עם שוקולד לבן, מוס ערמונים, קצפת, תותים ומקלות בייגלה מצופים בשוקולד

|מאסטר שף| פורסם14:29
עוגת גבינה של אביבה (תמונת AVI: mako)
Rating:4.8342reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבסיס:

  • 250 גרם עוגיות שוקולד על בסיס חמאה
  • 1 חבילה (100 גרם) חמאה
  • 4/1 כפית מלח

לגבינה האפויה:

  • 1/2 1 חבילות (150 גרם) שוקולד לבן
  • 2 גביעים (450 גרם) גבינת שמנת 25% שומן
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
  • 2 ביצים
  • 120 גרם (חצי כוס ועוד כף גדושה) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל באיכות טובה

למוס הערמונים:

  • ערמונים קלופים ומבושלים בוואקום (אריזה של 500 גרם)
  • 2 כוסות (2/1 ליטר) חלב 3%
  • 1 מקל וניל או 1 כפית משחת וניל (עם גרגרים)
  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
  • 3 כפות שמנת חמוצה 9%

לקצפת:

  • 4 מיכלים (1 ליטר) שמנת להקצפה 38%
  • 1/2 חבילה (60 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

למקלות השוקולד, למילוי התותים ולקישוט:

  • 4 חבילות (400 גרם) שוקולד חלב
  • 180 מקלות בייגלה מלוח ארוכים
  • 1 כוס (200 גרם) ברס אגוזי לוז (אגוזים מסוכרים ומרוסקים, להשיג בחנויות המתמחות)
  • 20 תותים, שטופים וחצויים לאורכם
  • צרור עלי נענע
  • סרט סאטן בצבע לפי בחירה

אופן ההכנה:

1מתחילים עםהבסיס:מרסקים את עוגיות השוקולד במעבד מזון. ממיסים את החמאה, ומערבבים יחד עם פירורי העוגיות והמלח.

2משטחים את התערובת ברינג בקוטר 22 עד 24 ס"מ, שמונח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מצננים במקרר עד לשימוש.

3מכינים אתהגבינה האפויה:ממיסם את השוקולד הלבן בבן מארי (קערה המונחת על סיר מים רותחים).

4בעזרת מעבד מזון מערבבים את השמנת המתוקה עם גבינת השמנת, הביצים, הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס, ומערבבים שוב.

5משטחים באופן אחיד מעל בסיס העוגיות, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך 40 דקות. מצננים עד לטמפרטורת החדר, ומעבירים למקרר לצינון מלא.

6מכינים אתמוס הערמונים:מבשלים את הערמונים יחד עם החלב ומקל הווניל החצוי לאורכו (או כפית ממרח הווניל) במשך 20 דקות. מסננים את הערמונים, מוציאם את מקל הווניל ושומרים מעט מן החלב.

7טוחנים את הערמונים במעבד מזון יחד עם אבקת הסוכר, השמנת החמוצה ומעט מהחלב ששמרנו (לא יותר מרבע כוס). מעבירים את התערובת דרך מסננת דקה, ומצננים במקרר.

8מכיניםקצפת:מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת האינסטנט פודינג, אבקת הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת קצפת יציבה. שומרים במקרר.

9ממשיכים להכנתמקלות שוקולד:ממסים את השוקולד על בן מארי. מעבירים את השוקולד המומס לכלי ארוך וצר.

10מפזרים את ברס האגוזים על צלחת שטוחה.

11טובלים כל בייגלה כ-8 ס"מ בתוך השוקולד, ומגלגלים קלות בברס האגוזים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומצננים במקרר ל-20 דקות.

12טובלים שוב את המקלות בשוקולד, ומצננים שוב במקרר.

להרכבת העוגה:

1מערבבים את תערובת הערמונים עם רבע מכמות הקצפת. בעזרת מרית מורחים בעדינות מעל עוגת הגבינה.

2מסדרים את חצאי התותים מעל קרם הערמונים בצורה אחידה, בעזרת מרית מורחים מעל התותים שליש מיתרת הקצפת.

3משחררים את הרינג בעדינות ומעבירים לצלחת הגשה.

4בעזרת מרית מורחים קצפת על שולי העוגה, ואת יתרת הקצפת מזלפים בטיפות על פני העוגה באמצעות שק זילוף עם צנתר עגול בקוטר 8 מ"מ.

5שוברים ממקלות השוקולד את החלק שנותר ללא כיסוי שוקולד, ומצמידים את המקלות המצופים אל שולי העוגה, כך שנוצרת "גדר" סביב כל העוגה.

6קושרים את העוגה בסרט, ומקשטים עם עלי נענע ותותים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

>> לכל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il