
עוגת גבינה של אביבהעוגת גבינה שמנצחת כל עוגה אחרת. עם בסיס פריך, גבינה אפויה עם שוקולד לבן, מוס ערמונים, קצפת, תותים ומקלות בייגלה מצופים בשוקולד![]() |
המצרכים :לבסיס:
לגבינה האפויה:
למוס הערמונים:
לקצפת:
למקלות השוקולד, למילוי התותים ולקישוט:
אופן ההכנה:1מתחילים עםהבסיס:מרסקים את עוגיות השוקולד במעבד מזון. ממיסים את החמאה, ומערבבים יחד עם פירורי העוגיות והמלח. 2משטחים את התערובת ברינג בקוטר 22 עד 24 ס"מ, שמונח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מצננים במקרר עד לשימוש. 3מכינים אתהגבינה האפויה:ממיסם את השוקולד הלבן בבן מארי (קערה המונחת על סיר מים רותחים). 4בעזרת מעבד מזון מערבבים את השמנת המתוקה עם גבינת השמנת, הביצים, הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס, ומערבבים שוב. 5משטחים באופן אחיד מעל בסיס העוגיות, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך 40 דקות. מצננים עד לטמפרטורת החדר, ומעבירים למקרר לצינון מלא. 6מכינים אתמוס הערמונים:מבשלים את הערמונים יחד עם החלב ומקל הווניל החצוי לאורכו (או כפית ממרח הווניל) במשך 20 דקות. מסננים את הערמונים, מוציאם את מקל הווניל ושומרים מעט מן החלב. 7טוחנים את הערמונים במעבד מזון יחד עם אבקת הסוכר, השמנת החמוצה ומעט מהחלב ששמרנו (לא יותר מרבע כוס). מעבירים את התערובת דרך מסננת דקה, ומצננים במקרר. 8מכיניםקצפת:מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת האינסטנט פודינג, אבקת הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת קצפת יציבה. שומרים במקרר. 9ממשיכים להכנתמקלות שוקולד:ממסים את השוקולד על בן מארי. מעבירים את השוקולד המומס לכלי ארוך וצר. 10מפזרים את ברס האגוזים על צלחת שטוחה. 11טובלים כל בייגלה כ-8 ס"מ בתוך השוקולד, ומגלגלים קלות בברס האגוזים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומצננים במקרר ל-20 דקות. 12טובלים שוב את המקלות בשוקולד, ומצננים שוב במקרר. להרכבת העוגה: 1מערבבים את תערובת הערמונים עם רבע מכמות הקצפת. בעזרת מרית מורחים בעדינות מעל עוגת הגבינה. 2מסדרים את חצאי התותים מעל קרם הערמונים בצורה אחידה, בעזרת מרית מורחים מעל התותים שליש מיתרת הקצפת. 3משחררים את הרינג בעדינות ומעבירים לצלחת הגשה. 4בעזרת מרית מורחים קצפת על שולי העוגה, ואת יתרת הקצפת מזלפים בטיפות על פני העוגה באמצעות שק זילוף עם צנתר עגול בקוטר 8 מ"מ. 5שוברים ממקלות השוקולד את החלק שנותר ללא כיסוי שוקולד, ומצמידים את המקלות המצופים אל שולי העוגה, כך שנוצרת "גדר" סביב כל העוגה. 6קושרים את העוגה בסרט, ומקשטים עם עלי נענע ותותים. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |