אוכל
אוכל

עוגת גבינה ושבלולי תפוחים

מתקבלת עוגה ממולאת במלית עשירה של גבינה וקצפת נפלאה. הכנתה פשוטה, והיא מתאימה במיוחד לאירועים חגיגיים

|העוגות של פסקל, הוצאת קוראים| פורסם18:28
עוגת גבינה ושבלולי תפוחים (צילום: אנטולי מיכאלו, העוגות של פסקל, הוצאת קוראים)
צילום: אנטולי מיכאלו, העוגות של פסקל, הוצאת קוראים
Rating:4.48reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

לגליליות תפוחים

  • 6 ביצים, מופרדות
  • 6 כפות סוכר
  • 6 כפות קמח, מנופה
  • 2 כפות שמן
  • 1 קופסת מלית תפוחים מוכנה
  • 3-2 כפיות אגוזים, גרוסים
  • נייר אפייה

למלית

  • 1 כוס מים
  • 2 שקיות (28 גרם) ג'לטין נטול טעם
  • 4 ביצים, מופרדות
  • 11/2 כוסות סוכר
  • 3 כפות ליקר קורסאו
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2 גביעי גבינה לבנה רכה 5% שומן (500 גרם)
  • 2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)

לעיטור

  • 2 תפוחים חמצמצים (מסוג גרני סמית), חתוכים לרבעים או לפרוסות, מבושלים קלות במי סוכר
  • ½ כוס קצפת מוכנה

אופן ההכנה:

1להכנת הגלילות - מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה. ברגע שנוצר קצף, מוסיפים באטיות ובהדרגה את הסוכר ומקציפים לקצף יציב. מקפלים בעדינות אל הקצף את החלמונים, הקמח והשמן, לקבלת בלילה חלקה.

2מרפדים את התבניות בנייר אפייה ומשמנים אף אותו. משטחים בכל תבנית מחצית מבלילת הבצק ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני ( 180 מעלות ), כל תבנית כ 15-10- דקות. מוציאים מהתנור, הופכים את העוגה על מגבת נקייה, קולפים את נייר האפייה, ומגלגלים עם המגבת לגלילה. מצננים.

3בקערית מערבבים את מלית התפוחים והאגוזים. פורשים את המגבת ופותחים בזהירות את הגלילות. מורחים במלית את שתי הגלילות, בשכבה אחידה ודקה, ומגלגלים שוב לגלילה.

4פורסים את הגלילות לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ומרפדים בהן את התחתית והדפנות של התבנית העגולה.

5להכנת המלית - שמים בסיר קטן את המים, מוסיפים את הג'לטין ובוחשים. מחממים על להבה נמוכה עד שהג'לטין יימס כליל, מבלי להניח לו להגיע לרתיחה. מצננים.

6מקציפים את החלמונים במהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה כוס מן הסוכר, וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מקפלים פנימה את הליקר, תמצית הווניל והגבינה.

7מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. בוחשים את הג'לטין הפושר לתערובת הגבינה, ומקפלים לתוכה את הקצפת, בשתי פעמים.

8מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה את הסוכר הנותר, עד לקבלת קצף גמיש. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה. יוצקים את מלית הגבינה לתבנית המרופדת בפרוסות הגלילה. משטחים קלות את פני המלית, ומאחסנים במקרר למשך הלילה. מעטרים את העוגה ברבעי תפוחים ובתלוליות קצפת.

>> לאתר של פסקל

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il