
פילה לוקוס על לביבת תפוח אדמה וקשקבלפילה דג עם גבינת קשקבל ולביבת תפוחי אדמה, מוגש עם תבשיל עדשים מרענן על קרם כרובית וחציל![]() |
המצרכים :לקרם חציל ולקרם כרובית:
ללביבות תפוחי אדמה:
לתבשיל עדשים:
לפילה לוקוס:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מתחילים בהכנתקרם חציל:קולים את החציל על האש. מוציאים את הליבה מהחציל הקלוי ומעבירים אותה למעבד מזון עם מעט מקליפת החציל השרופה, מתבלים במעט מלח ומוספים את הגבינה. מעבדים עד לקבלת קרם חלק. 2ממשיכים לקרם כרובית:מבשלים חצי ראש כרובית במים עד לריכוך. מעבדים במעבד מזון עם מיץ לימון, גרידת לימון ושמנת מתוקה עד לקבלת קרם חלק. 3מכיניםלביבות תפוח אדמה: מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך, מסננים ומקררים. 4מוסיפים ביצים, קמח, גבינת קשקבל, בצל ירוק, מלח ופלפל ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. יוצרים לביבה ומטגנים על מחבת חמה עם מעט שמן עד להזהבה משני הצדדים. 5ממשיכים להכנתתבשיל עדשים:בסיר קטן מחממים מעט שמן זית. מטגנים קלות גזר, בצל, כרשה ושום. מוסיפים את העדשים השחורות ומתבלים במלח ופלפל. 6מוסיפים כוס מים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה עד לריכוך. כשהתבשיל מוכן מוסיפים חופן פטרוזיליה קצוצה. 7מכינים את הפילה לוקוס:משרים את נתחי הלוקוס בשמן זית ומתבלים במלח גס. 8מחממים מחבת עם שמן זית וצולים את הנתחים כ-4 דקות על הצד של העור. מדי פעם מזלפים מהנוזלים המופרשים והשמן על הדג. מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים עוד כ-4-5 דקות. 9להגשה:מושחים על הצלחת מריחה מקרם החציל ומריחה מקרם הכרובית. מניחים מעל לביבה, מעליה את תבשיל העדשים ומעליו את הדג. מקשטים עם מעט עלים ירוקים מתובלים בשמן זית ולימון. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |