אוכל
אוכל

מאפה בורקס פטריות משפחתי

קומה של בצק עלים, מלית שמכינים במחבת ועוד קומה של בצק - ככה מכינים בורקס פטריות גדול, שיכול בקלות לסגור ארוחה קלה לכל המשפחה. מעדיפים מילוי גבינות או תרד? אין שום בעיה

|mako| פורסם09:29
מאפה בורקס פטריות משפחתי (צילום: נופר צור, mako אוכל)
צילום: נופר צור, mako אוכל
Rating:523reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית 25*30 ס"מ:

  • 1 חבילה מופשרת של בצק עלים (600 גרם)
  • שמן זית לטיגון
  • 2 בצלים בינוניים, חצויים ופרוסים דק
  • 2 חבילות פטריות שמפיניון, פרוסות

לתערובת הגבינות:

  • 375 גרם (שלושת רבעי חבילה) גבינת כנען, תבור או גבינה אחרת לאפייה
  • 200 מ"ל שמנת לבישול או שמנת להקצפה
  • 100 גרם גבינה צהובה (מוצרלה, קשקבל או אחרת)
  • 150 גרם גבינה בולגרית או פטה עיזים, מפוררת
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 ביצה גודל L
  • 3 כפות קמח לבן

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום

אופן ההכנה:

מתכונים לשבועות

עוד מאפים לשבועות

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים (אני ממש גוזרת עם מספריים באמצע). מרפדים את התבנית בחצי אחד של הבצק.

3מקפיצים במחבת עם שמן זית בצל ופטריות ומתבלים במלח ופלפל שחור.

מאפה בורקס פטריות בתבניתבתבנית|צילום: נופר צור, mako אוכל

4מערבבים בקערה את כל סוגי הגבינות עם הביצה והקמח. מתבלים מעט.

5מוסיפים פנימה את הפטריות והבצל ומערבבים היטב.

6משטחים את המלית על הבצק שבתבנית.

7מכסים את המילוי ביריעת הבצק השנייה ומהדקים את הקצוות.

8מברישים בביצה טרופה ומפזרים מלא שומשום.

9אופים 35-40 דקות, עד הזהבה. מצננים.

10חותכים לריבועים ומגישים.

מאפה בורקס פטריות - מנהעובד מעולה גם בחימום|צילום: נופר צור, mako אוכל

** חימום חוזר: 35-40 דקות ב-180 מעלות.

תגיות:בורקס
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il