אוכל
אוכל

פפרדלה עם קציצות ריקוטה נימוחות

אנחנו אוהבים להסתכל על המנה הכיפית הזאת כעל גרסה צמחונית חלבית מעולה לספגטי עם קציצות. הנונות האיטלקיות קוראות לקציצות האלה "עשויות רע" כי הן, ובכן, לא שיא היופי - אבל הן טעימות לאללה. מתכון לפנתיאון

|במהירות הברק| פורסם07:00
פפרדלה עם קציצות ריקוטה נימוחות ברוטב עגבניות (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר
Rating:420reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • חבילת פפרדלה (פסטה רחבה)

לקציצות:

  • 400 גרם ריקוטה
  • 100 גרם גבינה 5% שומן במרקם שמנת
  • ביצה גדולה + חלמון
  • שליש כוס פירורי לחם
  • שליש כוס סמולינה
  • 100 גרם פרמזן מגוררת דק (או כל גבינה קשה אחרת לטעמכם: קשקבל, פקורינו וכו')
  • כף שמן זית
  • פלפל שחור
  • מלח

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • פחית רוטב עגבניות תמר
  • פחית עגבניות שרי משומרות
  • 3 כפות רכז עגבניות משפופרת (שהוא יותר מרוכז ומתוק)
  • מלח
  • פלפל לבן
  • ענף בזיליקום (כ-10 עלים יפים)

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות.

2מחממים מחבת עם שמן זית.

3יוצרים קציצות שטוחות מהתערובת ומטגנים במחבת 2 דקות מכל צד.

4הרוטב: למחבת נוספת מוסיפים שמן זית, שום, עגבניות משומרות, רוטב עגבניות ורכז. מתבלים בפלפל ומלח, מוסיפים ענף בזיליקום לרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה.

5לאחר טיגון הקציצות מעבירים אותן לרוטב, מכסים ומבשלים על אש קטנה.

6מבשלים את הפפרדלה לפי הוראות יצרן, מסננים ומעבירים לצלחת הגשה, מניחים את הקציצות והרוטב מעל, מגררים פרמזן ומוסיפים עלי בזיליקום טריים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il