אוכל
אוכל

פיצה ביאנקה עם תרד וריקוטה ביתית

מאפה פיצה ביתי, עם בצק טרי וקל להכנה, ציפוי תרד וגבינות ותוספת מיוחדת של ריקוטה הום-מייד

|מאסטר שף| פורסם13:39
פיצה ביאנקה עם תרד וריקוטה (תמונת AVI: mako)
Rating:4.688reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 1/2 חבילה (500 גרם) קמח לפוקאצ'ה ופיצה
  • 1/2 שקית (25 גרם) שמרים טריים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 3 כפות שמן זית
  • כוס ורבע (300 מ"ל) מים פושרים

לציפוי:

  • 2 כוסות תרד טורקי
  • קמצוץ אגוז מוסקט מגורר
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 100 גרם גבינת קשקבל, מפוררת גס
  • 4/5 חבילה (100 גרם) גבינת ברי, מפוררת גס

להכנת ריקוטה ביתית:

  • 1 קרטון (1 ליטר) חלב 3%
  • 1/2 קרטון (500 מ"ל) רוויון
  • 2/3 גביע (100 מ"ל) יוגורט 3%
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15%

להגשה:

  • שמן זית לזילוף
  • 10 עלי רוקט

אופן ההכנה:

1להכנת הבצק:לשים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד.

2מורחים את הבצק בשמן זית ומתפיחים כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו.

3להכנת המלית:שוטפים היטב את עלי התרד. מעבירים למחבת על אש גבוהה עד שהתרד קמל ומתכווץ.

4מסננים מנוזלים ומתבלים במעט אגוז מוסקט מגורר ופלפל שחור גרוס גס מאוד.

5להכנת הריקוטה:מבשלים את כל המרכיבים על אש גבוהה 20 דקות, עד שרואים בתערובת גושים גדולים שמזכירים קוטג'. מעבירים למסננת מרופדת בבד חיתול ומנקזים את הנוזלים כרבע שעה.

6להרכבת המנה:מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעובי 1 ס"מ. מפזרים מעל את מלית התרד, פירורי קשקבל וברי ואופים 15 דקות בחום גבוה (250 מעלות).

7מוציאים מהתנור ומפזרים פירורי ריקוטה. מזלפים שמן זית ומניחים עלי רוקט מתובלים בשמן זית.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il