
בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניותשבועות הוא חג רציני, לא חשבתם להכין לכבודו סתם בואיקוס רגילים, נכון? אז קבלו את הבואיקוס שלנו להשנה - עם המון גבינות וסלק, שמוסיף צבע ומתקתקות. מומלץ להגיש עם צזיקי צנוניות ורוד ועוקצנילימור לניאדו תירוש|מחלבות גד| פורסם12/05/1911:58 ![]() צילום: דניאל לילה , מחלבות גד |
המצרכים (40 מנות):
לצזיקי צנוניות:
אופן ההכנה:1מכינים את הבואיקוס:שמים את הסלק המגורר במסננת המונחת על צלחת עמוקה, זורים כפית מלח, מערבבים ומשהים 10 דקות. את מיץ הסלק שניגר שומרים בקירור. 2סוחטים את הסלק ומעבירים לקערה גדולה. 3מוסיפים את שאר החומרים מלבד הקמח והקצח ולשים לעיסה חלקה. מוסיפים את הקמח ולשים מעט, רק עד לקבלת בצק ורוד ודביק. אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון. עוטפים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (ועד יומיים). 4מכינים צזיקי צנוניות:מעבירים את הצנוניות למסננת, זורים חצי כפית מלח, מערבבים ומשהים ל-30 דקות. סוחטים ומעבירים לקערה. מערבבים עם שאר החומרים, מכסים ושומרים בקירור. 5אופים ומגישים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 6יוצרים מהבצק כדורים מעט יותר קטנים מכדורי פינג פונג ומסדרים בתבנית באופן מרווח. מברישים במיץ הסלק ששמרנו, זורים קצח ואופים 25-20 דקות, עד שהבואיקוס משחימים מעט. מגישים חם לצד הצזיקי. * אפשר להכין את הבצק עד יומיים מראש ולשמור עטוף היטב במקרר. מגלגלים את הבואיקוס כמה שעות מראש ואופים סמוך ככל הניתן להגשה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |