אוכל
אוכל

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

שבועות הוא חג רציני, לא חשבתם להכין לכבודו סתם בואיקוס רגילים, נכון? אז קבלו את הבואיקוס שלנו להשנה - עם המון גבינות וסלק, שמוסיף צבע ומתקתקות. מומלץ להגיש עם צזיקי צנוניות ורוד ועוקצני

|מחלבות גד| פורסם11:58
בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות (צילום: דניאל לילה , מחלבות גד)
צילום: דניאל לילה , מחלבות גד
Rating:4.48reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

המצרכים (40 מנות):

  • 2 סלקים בינוניים (כ-400 גרם), קלופים ומגוררים גס
  • 1 כפית מלח
  • 1 שקית (250 גרם) קאשקבלו מגוררת
  • 200 גרם בולגרית מסורתית 16%, מפוררת
  • 1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת ניו יורק 30%
  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה
  • חצי כפית סוכר
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח תופח, מנופה
  • כף וחצי קצח או שומשום שחור

לצזיקי צנוניות:

  • 10-6 צנוניות מגוררות גס (1 כוס גדושה, או 150 גרם לאחר הגירור)
  • חצי כפית מלח דק
  • שלושת רבעי כוס + כף (200 מ"ל) יוגורט עיזים
  • כף וחצי מיץ לימון סחוט טרי
  • כף וחצי שמן זית
  • 2 כפות עירית או בצל ירוק (החלק הירוק), קצוץ דק
  • חצי שן שום, קצוצה דק
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מכינים את הבואיקוס:שמים את הסלק המגורר במסננת המונחת על צלחת עמוקה, זורים כפית מלח, מערבבים ומשהים 10 דקות. את מיץ הסלק שניגר שומרים בקירור.

>> מתכונים לשבועות

2סוחטים את הסלק ומעבירים לקערה גדולה.

3מוסיפים את שאר החומרים מלבד הקמח והקצח ולשים לעיסה חלקה. מוסיפים את הקמח ולשים מעט, רק עד לקבלת בצק ורוד ודביק. אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון. עוטפים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (ועד יומיים).

4מכינים צזיקי צנוניות:מעבירים את הצנוניות למסננת, זורים חצי כפית מלח, מערבבים ומשהים ל-30 דקות. סוחטים ומעבירים לקערה. מערבבים עם שאר החומרים, מכסים ושומרים בקירור.

5אופים ומגישים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

6יוצרים מהבצק כדורים מעט יותר קטנים מכדורי פינג פונג ומסדרים בתבנית באופן מרווח. מברישים במיץ הסלק ששמרנו, זורים קצח ואופים 25-20 דקות, עד שהבואיקוס משחימים מעט. מגישים חם לצד הצזיקי.

* אפשר להכין את הבצק עד יומיים מראש ולשמור עטוף היטב במקרר. מגלגלים את הבואיקוס כמה שעות מראש ואופים סמוך ככל הניתן להגשה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il