
המצרכים (6 מנות):לריקוטה:
לסלסת העגבניות:
לתערובת הגרעינים (לא חובה):
אופן ההכנה:1קולים את הגרעינים: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה. מערבבים את הגרעינים עם בלסמי מצומצם ומשטחים בתבנית. קולים 5 דקות, מערבבים וקולים עוד 5 דקות. מצננים. 2אופים את הריקוטה פרסקה: מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה. 3מעמידים ריקוטה פרסקה בתבנית. מזלפים שמן, מתבלים במלח ובפלפל ואופים 35-30 דקות עד השחמה. 4בינתיים מערבבים בקערית את חומרי הסלסה. 5מגישים: מניחים את הריקוטה פרסקה בצלחת הגשה, יוצקים עליה חלק מהסלסה, זורים את הגרעינים (אם רוצים) ומפזרים עלי בזיליקום. את הסלסה שנותרה מגישים בקערה נפרדת. * הגרעינים הקלויים יישמרו עד 3 ימים בקופסה אטומה. את הסלסה אפשר להכין כמה שעות מראש. את הריקוטה אופים סמוך להגשה. תגיות:ריקוטה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |