אוכל
אוכל

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם: היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלסה זריזה, שמוסיפה צבע ומשחק טמפרטורות נעים, וגם תערובת גרעינים בשביל הקראנץ'

|מחלבות גד| פורסם10:08
Rating:4.315reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

לריקוטה:

  • 1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה, מסוננת
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח
  • פלפל שחור גרוס

לסלסת העגבניות:

  • 3 עגבניות בשלות, חצויות ומגוררות גס
  • 2-1 כפות בזיליקום קצוץ
  • רבע כפית מכל אחד: מלח, פלפל שחור גרוס, סוכר
  • 1 כף שמן זית
  • עלי בזיליקום, להגשה

לתערובת הגרעינים (לא חובה):

  • 1 כף גדושה מכל אחד: גרעיני דלעת, שומשום, גרעיני חמנייה
  • 1 כפית חומץ בלסמי מצומצם או רכז רימונים
  • קורט מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1קולים את הגרעינים: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה. מערבבים את הגרעינים עם בלסמי מצומצם ומשטחים בתבנית. קולים 5 דקות, מערבבים וקולים עוד 5 דקות. מצננים.

>> מתכונים לשבועות

2אופים את הריקוטה פרסקה: מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה.

3מעמידים ריקוטה פרסקה בתבנית. מזלפים שמן, מתבלים במלח ובפלפל ואופים 35-30 דקות עד השחמה.

4בינתיים מערבבים בקערית את חומרי הסלסה.

5מגישים: מניחים את הריקוטה פרסקה בצלחת הגשה, יוצקים עליה חלק מהסלסה, זורים את הגרעינים (אם רוצים) ומפזרים עלי בזיליקום. את הסלסה שנותרה מגישים בקערה נפרדת.

* הגרעינים הקלויים יישמרו עד 3 ימים בקופסה אטומה. את הסלסה אפשר להכין כמה שעות מראש. את הריקוטה אופים סמוך להגשה.

תגיות:ריקוטה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il