
הפולנטה של מחניודהאנחנו מכירים לא מעט אנשים שנוסעים מדי פעם לשוק מחנה יהודה רק כדי לטבול כף בתוך צנצנת הפולנטה של אסף גרניט והקבוצה שלו. עכשיו, עם המתכון הסופר כיפי הזה, כנראה שחסכנו להם כמה ליטרים של דלקמסעדת מחניודה|mako אוכל| פורסם07/08/1607:24 ![]() צילום: יעקב הררי, mako אוכל |
המצרכים (12 מנות):לפולנטה:
לראגו פטריות:
לביצים העלומות:
לאספרגוס החלוט:
אופן ההכנה:1מכינים את הפולנטה: בתוך סיר, מביאים את השמנת והחלב עד לסף רתיחה. שופכים פנימה את קמח התירס, תוך כדי בחישה, עד לקבלת מרקם קטיפתי. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. 2מכינים את ראגו הפטריות: מחממים מחבת גדולה או סיר נמוך ורחב. מוסיפים את החמאה ולאחר מכן את כל שאר המרכיבים. מאדים את הפטריות על להבה בינונית עד להוצאת כל הנוזלים. ברגע שהפטריות הופכות לשחורות ומרוכזות בטעמן מסירים מהאש. 3מכינים את הביצים: מרתיחים 2 ליטר מים עם רבע כוס חומץ. 4בוחשים את המים בעזרת מטרפה ופותחים בעדינות ביצה אחת במרכז הסיר. מכבים את האש וממתינים כ-3 וחצי דקות. חוזרים על התהליך עם שאר הביצים. 5מכינים את האספרגוס: חולטים את האספרגוס כ-20 שניות בסיר עם מים רותחים. מתבלים במעט מלח, לימון ושמן זית. חותכים את האספרגוסים לשלישים. 6מרכיבים את המנה: בקערה קטנה או צנצנת שמים 3 כפות פולנטה, כף גדושה של ראגו פטריות, 3-4 שלישי אספרגוס, ביצה עלומה מתובלת במלח ופלפל, חופן פרמזן, כמה טיפות של שמן כמהין ומגישים. >> בואו לראות את אסף גרניט משדך בצורה נהדרת בין הפולנטה לפיצה >> רוצים לזכות בארוחת טעימות במסעדת מחניודה? בואו לנסות את מזלכם ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |