אוכל
אוכל

הפולנטה של מחניודה

אנחנו מכירים לא מעט אנשים שנוסעים מדי פעם לשוק מחנה יהודה רק כדי לטבול כף בתוך צנצנת הפולנטה של אסף גרניט והקבוצה שלו. עכשיו, עם המתכון הסופר כיפי הזה, כנראה שחסכנו להם כמה ליטרים של דלק

|mako אוכל| פורסם07:24
מחניודה - פולנטה (צילום: יעקב הררי, mako אוכל)
צילום: יעקב הררי, mako אוכל
Rating:4.4302reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

לפולנטה:

  • ליטר וחצי חלב
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 500 גרם קמח תירס
  • 1 כף חמאה
  • 1 כף פרמזן, מגורר
  • מלח (לפי הטעם)

לראגו פטריות:

  • 2 כפות חמאה
  • 200 גרם פטריות (שמפיניון, פורטובלו, חורש או ירדן)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כפית תימין, קצוץ

לביצים העלומות:

  • רבע כוס חומץ לבן (עדיף בן יין)
  • 2 ליטר מים
  • 6 ביצים

לאספרגוס החלוט:

  • חבילת אספרגוס טריים
  • מלח
  • חצי לימון
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1מכינים את הפולנטה: בתוך סיר, מביאים את השמנת והחלב עד לסף רתיחה. שופכים פנימה את קמח התירס, תוך כדי בחישה, עד לקבלת מרקם קטיפתי. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

2מכינים את ראגו הפטריות: מחממים מחבת גדולה או סיר נמוך ורחב. מוסיפים את החמאה ולאחר מכן את כל שאר המרכיבים. מאדים את הפטריות על להבה בינונית עד להוצאת כל הנוזלים. ברגע שהפטריות הופכות לשחורות ומרוכזות בטעמן מסירים מהאש.

3מכינים את הביצים: מרתיחים 2 ליטר מים עם רבע כוס חומץ.

4בוחשים את המים בעזרת מטרפה ופותחים בעדינות ביצה אחת במרכז הסיר. מכבים את האש וממתינים כ-3 וחצי דקות. חוזרים על התהליך עם שאר הביצים.

5מכינים את האספרגוס: חולטים את האספרגוס כ-20 שניות בסיר עם מים רותחים. מתבלים במעט מלח, לימון ושמן זית. חותכים את האספרגוסים לשלישים.

6מרכיבים את המנה: בקערה קטנה או צנצנת שמים 3 כפות פולנטה, כף גדושה של ראגו פטריות, 3-4 שלישי אספרגוס, ביצה עלומה מתובלת במלח ופלפל, חופן פרמזן, כמה טיפות של שמן כמהין ומגישים.

>> בואו לראות את אסף גרניט משדך בצורה נהדרת בין הפולנטה לפיצה

>> רוצים לזכות בארוחת טעימות במסעדת מחניודה? בואו לנסות את מזלכם

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il