1פורסים את החצילים לפרוסות דקות ומפזרים עליהם מלח גס. ומניחים בצד ל-20 דקות.
2מקמחים את החצילים ומטגנים עד להזהבה.
3 .מטגנים את הבצל, הפלפל החריף ואת הפלפל המתוק במחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים את הפפריקה, המלח, מעט סוכר ואת רוטב העגבניות, ומבשלים עוד מספר דקות.
4מחממים תנור ל180 מעלות, עדיף טורבו, מסדרים בתבנית את פרוסות החצילים, יוצקים שליש מכמות הרוטב, מסדרים עוד שכבה ועליה את גבינת השמנת ואת שארית הרוטב. מכניסים לתנור ואופים כ-20-25 דקות.
5מפזרים לאחר האפייה את המוצרלה והפרמזן.
6מצננים 10 דקות ומגישים.