אוכל
אוכל

מרק דובדבנים קייצי

מנה קלילה ומרעננת של דובדבנים טריים עם תוספות מפתיעות בטעם של קיץ

|| פורסם12:27
דובדבנים 2 (צילום: wsfurlan, Istock)
צילום: wsfurlan, Istock
Rating:51reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 1 ק"ג דובדבנים אדומים מגולענים
  • 1 לימון
  • 1 ליטר מים
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית ציפורן טחונה
  • 3 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 2 כפות סוכר וניל
  • 1 גביע שמנת (200 מ"ל)
  • 2 כפות קמח

אופן ההכנה:

1רוחצים את הדובדבנים.

2פורסים את הלימון לפרוסות דקות.

3מעבירים את הדובדבנים לסיר ומכסים אותם במים.

4מוסיפים לסיר את הקינמון, הציפורן, 3 כפות הסוכר, קורט מלח ואת הלימון הפרוס. בוחשים ומביאים לרתיחה.

5מרתיחים במשך 5 דקות, מוסיפים את סוכר הוניל וממשיכים לבשל ברתיחה מתונה.

6שמים בקערה את השמנת, מוסיפים את הקמח ובוחשים עד שהתערובת חלקה וללא גושים.

7מעבירים לתערובת 3-4 כפות מהמרק להשואת טמפרטורות וליצירת תערובת דלילה וחלקה.

8מוסיפים את התערובת למרק תוך כדי בחישה וממשיכים לבשל ברתיחה מוגברת לעוד מספר דקות.

9טועמים ומתבלים שוב לפי הטעם.

מומלץ להגיש בצלחת מרק (יש הנוהגים להגיש בתוספת כף שמנת על המרק).

המנה ניתנת להגשה גם כמנה חמה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il