
טארט עגבניות שרי וקרם מרציפןפאי קסום ומקורי עם עגבניות מקורמלות נהדרותשי סרמני|מאסטר שף| פורסם15/09/1121:30 ![]() |
המצרכים (8 מנות):לקלתית
לקרם המרציפן
לעגבניות
להגשה
אופן ההכנה:להכנת הקלתית: 1במעבד מזון מערבבים קמח ואבקת סוכר, מוסיפים חמאה ווניל ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד מעט. מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה וחצי. 2מרפדים תבנית פאי בבצק שרודד לעיגול בקוטר התבנית בעובי של 1/2 ס"מ, מכסים בניילון נצמד ומחזירים למקרר למשך 30 דקות. אופים בתנור על 180 מעלות עד להזהבה קלה (בערך 30 דקות). מניחים בצד לצינון. להכנת הקרם: 1מקציפים היטב חמאה וסוכר בקערת מיקסר עד לקבלת תערובת אחידה. 2מוסיפים בהדרגה את אבקת השקדים והביצים ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים רוזטה, קורנפלור ובשניים שלושה פולסים מעבדים אותם פנימה. 3מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה בת 30 דקות. להכנת העגבניות: 1חולטים מעט את העגבניות, מקלפים אותן, מסירים את הגרעינים ומרוקנים מנוזלים וחוצים אותן לאורכן. 2במחבת גדולה מביאים לרתיחה מים וסוכר, מבשלים עד שהנוזל הופך לסירופ סמיך ובהיר. 3מוסיפים את העגבניות המפולטות והנקיות אל הסירופ עם מיץ הלימון והמלח ומבשלים כ-12 דקות עד שהעגבניות מתקרמלות בסוכר אך עדיין שומרות על צורתן. מעבירים אותן בזהירות לצלחת מרופדת בנייר אפיה (ללא הנוזלים העודפים) ומצננים. להרכבת הפאי: 1על הקלתית האפויה למחצה והמצוננת מורחים שכבה בעובי 2 ס"מ מקרם המרציפן, מסדרים את העגבניות לסירוגין אדום וצהוב בצורה מעגלית. 2אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 30-40 דקות. 3מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים בנפאג'/בריבת משמש מדוללת להקניית מראה מבריק. 4ממתינים כ- 30 דקות לפני הוצאת הפאי מהתבנית. להגשה: מעטרים את קצוות המאפה באבקת סוכר, מניחים בסוסייר שמנת חמוצה מעורבבת עם חצי כפית וניל ו1 כף אבקת סוכר, מגישים חם או בטמפרטורת החדר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |