אוכל
אוכל

פנקייק עננים

מכירים את הפנקייק היפני האוורירי והמענג מאין כמוהו, שהוא ספק פנקייק ספק סופלה? רון יוחננוב פיצח עבורנו את הסוד לפנקייקס עננים שכאלה, בלי אבקות ובלי שום חומר התפחה, והנה הוא לפניכם

|mako אוכל| פורסם07:10
פנקייק עננים (צילום: Brent Hofacker, ShutterStock)
צילום: Brent Hofacker, ShutterStock
Rating:4.31556reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 2 חלמונים
  • 20 גרם (2 כפות) חלב
  • מעט תמצית וניל
  • 10 גרם (כף) שמן
  • 30 גרם קמח לבן רגיל
  • 3 חלבונים
  • כפית חומץ
  • 60 גרם סוכר לבן
  • מעט שמן או ספריי שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1מכניסים לקערה את החלמונים, החלב, הווניל והשמן וטורפים היטב במטרפה, עד שהצבע של התערובת מתבהר. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, תפוחה ונוזלית.

2מקציפים במיקסר את החלבונים יחד עם החומץ במהירות גבוהה. תוך כדי הקצפה מוסיפים פנימה את הסוכר, וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה אוורירית ותפוחה.

3מקפלים מעט מהקציפה של החלבונים לתוך תערובת החלמונים והקמח כדי לאוורר אותה מעט. לאחר מכן מקפלים פנימה את כל שאר קציפת החלבונים.

פנקייק עננים מזולףפנקייק עננים מזולף|צילום: רון יוחננוב, mako אוכלפנקייק עננים מוכןפנקייק עננים מוכן|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

4מעבירים את התערובת לשקית זילוף.

5טיגון: מחממים מחבת ומרססים במעט שמן. מזלפים תלוליות מהתערובת ומטגנים מעט עד הזהבה. הופכים, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מטגנים מכוסה כ-2 דקות, עד שהפנקייקים מוכנים מבפנים, ומגישים.

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב

תגיות:פנקייק
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il