
מאפה בצק עלים עם גבינות ופטריותגאלט הוא מאפה כפרי צרפתי שמכינים בצורה חופשית, ללא תבנית, ולכן הוא קל במיוחד להכנה. המלית כאן מפנקת במיוחד, ומבוססת על מיקס גבינות נהדר, יחד עם הפטריות שמוסיפות קלילות ומרקם מעניין. מתכון של מיקי שמו![]() צילום: בן יוסטר, mako אוכל |
המצרכים :לבסיס (למאפה בקוטר 20 ס"מ):
למלית הפטריות:
למלית הגבינות:
להברשה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-220 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2מכינים את מלית הפטריות: מערבבים את כל החומרים יחד בקערה, ומפזרים בחופשיות בתבנית. 3צולים את התערובת כרבע שעה, או עד שהפטריות מזהיבות ומפרישות נוזלים. מסננים ומצננים. 4מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות, ומרפדים שוב את התבנית בנייר אפייה. 5מניחים את בצק העלים המרודד על משטח עבודה מקומח, וקורצים עיגול בקוטר 26 ס"מ. 6מכינים את מלית הגבינות: מערבבים את גבינת השמנת עם הפלפל, המלח ואגוז המוסקט. מורחים את התערובת במרכז העיגול, ומשאירים שוליים של כ-6 ס"מ נקיים. מפזרים על גבינת השמנת את הפקורינו וגבינת העזים, ומסדרים על הגבינות את הפטריות הצלויות. 7מקפלים את שולי הבצק פנימה כך שיכסו חלק מהמלית. 8מברישים את שולי הבצק בביצה, ואופים כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב. טיפ: נועצים 3-4 קיסמים בשולי הבצק כדי שלא יתרומם בזמן האפייה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |