אוכל
אוכל

רביולי כרובית וגבינה ברוטב שמנת

כיסוני פסטה במילוי עדין של כרובית וגבינות, ברוטב שמנת מיוחד ופיקנטי

|מאסטר שף| פורסם12:25
רביולי כרובית וגבינה (תמונת AVI: mako)
Rating:4.330reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 2 ביצים
  • מעט מלח

למלית:

  • 1 ראש כרובית מפורק לפרחים
  • 3 כפות (60 גרם) גבינת פרומעז
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי

לרוטב:

  • 1/4 חבילה (25 גרם) חמאה
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 15%
  • 1/4 כוס (60 מ”ל) חלב 3%
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1/2 פלפל אדום חריף פרוס דק

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבבים בקערת מעבד מזון את כל החומרים במשך כמה שניות עד לקבלת בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

2מכינים את הכרובית: חולטים כרובית במי מלח רותחים כ-10 דקות ומסננים היטב. מוסיפים גבינה, מתבלים וטוחנים במוט ריסוק ידני. טועמים ומתקנים תיבול.

3מכינים את הרוטב: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים שום ומטגנים קלות. מוסיפים שמנת לבישול, חלב ותבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-10 דקות עד להסמכה קלה.

4ממלאים, מעצבים ומבשלים: מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי 2 מ”מ. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס”מ (או כל צורת רביולי שרוצים). שמים במרכז של חצי מעיגולי הבצק כפית גדושה של מלית ומכסים אותם בשאר עיגולי הבצק. מהדקים היטב (מומלץ להדביק את שולי הרביולי עם מעט מים).

5מביאים לרתיחה שפע מי מלח רותחים ומוסיפים להם את הרביולי. מבשלים עד שהם צפים.

6מעבירים את הרביולי לרוטב, מבשלים יחד עוד 2 דקות ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

>> לכל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il