
קיש פטריות יער ומלך היער, תרד וגבינה כחולההבצק יוצא קריספי מבחוץ עם מלית נפלאה ונימוחה מבפנים. מדובר במתכון פשוט להכנה אך מרשים מאוד בתוצאהיוסי בן דיין|חוות גידול "תקוע"| פורסם31/05/1118:49 ![]() צילום: שי זינגר |
המצרכים (4 מנות):לבצק
למלית
אופן ההכנה:לבצק: 1מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במעבד מזון או במיקסר עד שמתקבלים פירורים גדולים. 2אוספים את הפירורים לבצק אחד בצורת קובייה. אין ללוש את הבצק זמן רב מדי כדי שלא יתכווץ בזמן האפייה. 3עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כשעה לפני הרידוד. 4מרדדים את הבצק בעזרת מערוך על משטח מקומח עד לעובי של כ-1/2 ס"מ. 5משמנית תבנית בקוטר 26 ומרפדים אותה מבפנים עם הבצק המרודד. 6מהדקים את הבצק לתוך התבנית וחותכים בצורה אסטטית את השוליים. 7מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומחזירים לקירור עד לשימוש. למלית : 1מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. 2מוסיפים את 2 סוגי הפטריות וממשיכים לטגן למשך כ-5 דקות. 3מוסיפים את התרד ומערבבים יחד למשך כ-2 דקות נוספות תוך כדי המשך בישול. 4מורידים מהאש, מעבירים לקערה ומקררים למשך 10 דקות. 5מוסיפים את שאר החומרים, טועמים ומשלימים תיבול בהתאם לצורך. >> עוד מתכון טוב לפשטידת פטריות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |