אוכל
אוכל

קיש פטריות יער ומלך היער, תרד וגבינה כחולה

הבצק יוצא קריספי מבחוץ עם מלית נפלאה ונימוחה מבפנים. מדובר במתכון פשוט להכנה אך מרשים מאוד בתוצאה

|חוות גידול "תקוע"| פורסם18:49
קיש פטריות יער ומלך היער, תרד וגבינה כחולה (צילום: שי זינגר)
צילום: שי זינגר
Rating:4.418reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לבצק

  • 250 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס חלב
  • 1 כפית תימין קצוץ

למלית

  • 1 בצל קצוץ
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 חבילת פטריות יער (180 גרם) חתוכות לרצועות
  • 3-4 פטריות מלך היער חתוכות לאורך ופרוסות
  • 1/2 חבילת עלי תרד קפואים (מופשרים וסחוטים היטב)
  • 100 גרם גבינה כחולה מפוררת
  • 3 ביצים
  • 250 מ"ל (מיכל אחד) שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל
  • קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

לבצק:

1מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במעבד מזון או במיקסר עד שמתקבלים פירורים גדולים.

2אוספים את הפירורים לבצק אחד בצורת קובייה. אין ללוש את הבצק זמן רב מדי כדי שלא יתכווץ בזמן האפייה.

3עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כשעה לפני הרידוד.

4מרדדים את הבצק בעזרת מערוך על משטח מקומח עד לעובי של כ-1/2 ס"מ.

5משמנית תבנית בקוטר 26 ומרפדים אותה מבפנים עם הבצק המרודד.

6מהדקים את הבצק לתוך התבנית וחותכים בצורה אסטטית את השוליים.

7מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומחזירים לקירור עד לשימוש.

למלית :

1מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.

2מוסיפים את 2 סוגי הפטריות וממשיכים לטגן למשך כ-5 דקות.

3מוסיפים את התרד ומערבבים יחד למשך כ-2 דקות נוספות תוך כדי המשך בישול.

4מורידים מהאש, מעבירים לקערה ומקררים למשך 10 דקות.

5מוסיפים את שאר החומרים, טועמים ומשלימים תיבול בהתאם לצורך.

>> עוד מתכון טוב לפשטידת פטריות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il