אוכל
אוכל

קצ'אפה - פנקייק תירס ונצואלני

כששי ברנדס טעם את הקצ'אפה של דליה אלחדף במסעדת טוטומה, הוא מיד הבין שגילה משהו חדש. בבית הוא הציץ במקרר, שינה כמה מרכיבים בהתאם, והתוצאה - אחד הפנקייקים הכי הטובים שפגשנו, אם לא הטוב ביותר

|מסעדת טוטומה| פורסם07:44
קצ'אפה (צילום: שי ברנדס, Real Food. Uncensored)
צילום: שי ברנדס, Real Food. Uncensored
Rating:4.2290reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לפנקיייק:

  • 800 גרם גרגירי תירס קפוא, מופשרים
  • 80 גרם חמאה, מומסת
  • ביצה
  • חלמון מביצה אחת
  • 80 גרם קמח (חצי כוס ועוד כף)
  • כפית שטוחה מלח
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)

לטיגון:

  • 4 כפות שמן קנולה

למלית:

  • 4 פרוסות גבינה צהובה חצויות (או מוצרלה)
  • 4 כפות גבינה בולגרית מפוררת

להגשה:

  • גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1טוחנים את התירס ואת שאר המרכיבים הרטובים במעבד מזון עד לקבלת בלילה סמיכה עם גושים קטנים של תירס טחון חלקית. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים במטרפה.

2מחממים מחבת בקוטר 26 ס"מ עם ציפוי מונע הדבקה מעל להבה קטנה ומשמנים בכף שמן. שמים רבע מכמות הבלילה ומשטחים לעובי סנטימטר. מטגנים על אש קטנה עד שהתחתית משחימה.

3הופכים בעדינות בעדינות כדי שהקצ'אפה לא תתפרק: ראשית משחררים אותה בזהירות מהמחבת בעזרת מרית רחבה, ומחליקים לצלחת גדולה ושטוחה.

4מוסיפים כפית שמן למחבת והופכים מעל את הצלחת. מטגנים כדקה (הקצ'אפה עדיין תישאר צהובה בחלקה התחתון), והופכים את הקצ'אפה חזרה על הצלחת.

5מחליקים את הקצ'אפה חזרה למחבת כשהצד השחום כלפי מטה.

6שמים על חצי מהפנקייק שני חצאי פרוסת גבינה וכף בולגרית, מסמנים בעזרת מרית את קו האמצע מעט לעומק כדי להקל על הקיפול ומקפלים בעזרת במרית רחבה.

7מחממים כדקה, הופכים ומחממים דקה נוספת עד שהגבינות נמסות. מגישים חם עם שמנת חמוצה.

* לפני שמעבירים למחבת את הבלילה לפנקייק השני מקררים מעט את תחתית המחבת מתחת למי ברז, ומחממים מחדש על אש קטנה.

>> והנה המתכון המלא בבלוג של שי ברנדס

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il