אוכל
אוכל

לזניית גבינות ברוטב רוזה

רוטב עגבניות ושמנת, גבינת מוצרלה, בולגרית, גבינה צהובה ועוד - כבר נשמע טוב. יאללה, הוציאו מהארון סיר גדול, חממו את התנור והכינו את הלזניה המופלאה הזאת של מסעדת חנדל'ה בגבעת חן

|מסעדת חנדל'ה| פורסם08:39
לזניית גבינות ברוטב רוזה (צילום: shutterstock)
צילום: shutterstock
Rating:4.4104reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • חבילת עלי לזניה (500 גרם)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מוסקט טחון

לרוטב עגבניות:

  • 2 כפות שמן זית
  • בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • ענץ בזיליקום, מופרד לעלים וקצוץ
  • 2 קופסאות עגבניות קלופות ומרוסקות (500 גרם)

לרוטב רוזה:

  • רוטב העגבניות מהמתכון הזה
  • 1/2 ליטר (2 חבילות) שמנת לבישול
  • 30 גרם חמאה
  • 3 כפות קמח לבן

למילוי גבינה:

  • 1 ק"ג (4 חבילות) גבינה לבנה 5%
  • 150 גרם גבינה בולגרית, מגוררת
  • 150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת + 50 גרם נוספים לאפייה
  • 300 גרם גבינה צהובה, מגוררת
  • ענף בזליקום, מופרד לעלים וקצוץ

אופן ההכנה:

1לרוטב עגבניות: בסיר בינוני מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מבהיר. מוסיפים בזיליקום וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 20 דקות.

2מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון או בלנדר וקוצצים למחית חלקה. מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לסיר בינוני.

3לרוטב רוזה: מעבירים את הסיר עם רוטב העגבניות אל הכיריים ומדליקים את האש. מוסיפים שמנת לבישול וחמאה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקמח הלבן תוך כדי ערבוב. מבשלים כדקה ומורידים מהאש.

4למלוי הגבינה: מערבבים את כל חומרי המילוי לקערה, מוסיפים מלח פלפל ומוסקט לפי הטעם, ומערבבים טוב טוב.

5הרכבת המנה: משמנים תבנית בגודל 30 על 30 ס"מ, ומסדרים בבסיס עלי לזניה לכיסוי מלא של התבנית. יוצקים מעל 1/3 מכמות מילוי הגבינה ומורחים בשכבה אחידה. יוצקים מעל מצקת מרוטב הרוזה ומורחים בשכבה אחידה.

6ממשיכים באותו אופן עד לסיום החומרים, כך שיוצאות בסופו של דבר 4 שכבות של עלי לזניה, כאשר מסיימים בשכבת עלי לזניה מעל הכל . יוצקים מה שנשאר מרוטב הרוזה מעל השכבה העליונה של עלי הלזניה, מורחים בשכבה אחידה ומפזרים מעל את 50 הגרם של מוצרלה מגורדת מעל. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 35 דקות.

* המתכון באדיבות מסעדת חנדל'ה

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il