אוכל
אוכל

קיש פטריות הכי קל והכי מוצלח

מה קורה כשמחליפים את הבצק הפריך הקפריזי בבצק שק"ם ידידותי ופשוט? לפחות במקרה של הקיש הזה של חנושה - מתקבלת תוצאה במרקם מושלם, שמצליחה להתעלות על המקור. יחד עם המלית, מדובר במתכון חובה לשבועות

|mako אוכל| פורסם06:33
קיש פטריות מושלם של חנושה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
Rating:4.5246reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

בניגוד לרוב הקישים שאנחנו מכירים, את קיש הפטריות הזה לא מכינים עם בצק פריך אלא עם הבצק הקליל במיוחד שזכה לכינוי בצק שק"ם. בעבר הכינו אותו משמנת חמוצה, קמח ומרגרינה, ומכאן שמו; היום אנחנו מחליפים את המרגרינה בחמאה, אבל השם נותר בעינו.

שלא כמו בצק פריך, בצק השק"ם קל מאוד לעבודה וידידותי גם לאופה המתחיל. הוא יותר יציב מהבצק הפריך ופחות נוטה להתפורר ממנו, ואחרי הפאי הזה יש לנו הרגשה שתעשו כמונו, ותאמצו אותו להרבה מתכונים נוספים.

המצרכים :

לבצק שק"ם (לתבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ):

  • חצי גביע שמנת חמוצה
  • 175 גרם קמח תופח
  • 100 גרם חמאה

למלית:

  • 1 בצל גדול, פרוס לרצועות
  • 2 כפות שמן
  • סלסילת פטריות שמפניון, פרוסות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 3 ביצים מידה L
  • 1 שמנת מתוקה לבישול
  • 2 כפות קמח

אופן ההכנה:

1הבצק: מערבבים בקערה את חומרי הבצק יחד עם מעט מלח (אפשר בכף עץ או במיקסר עם וו גיטרה). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון-תחתון.

כל המתכונים לשבועות

פשטידות חלביות

3מרדדים את הבצק הקר על נייר אפייה מקומח מעט לעובי של כחצי ס"מ, ומעבירים לתבנית הפאי. מהדקים את הבצק לתבנית ומסירים את השוליים העודפים מלמעלה. מעבירים למקרר לזמן הכנת המלית.

4המלית: צורבים את הבצל במחבת (ללא שמן). כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים שמן ופטריות. מתבלים ומטגנים עוד 4-5 דקות.

5מעבירים את תכולת המחבת לקערה ומוסיפים גבינה צהובה, ביצים, שמנת מתוקה ועוד תבלינים, אם רוצים.

6מוזגים את המלית על הבצק.

7אופים כשעה, מצננים מעט ומגישים.

קיש פטריות של חנושה. קלטו פרוסהקיש פטריות של חנושה. קלטו פרוסה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

** אפשר לשמור את הקיש במקפיא. לפני ההגשה מפשירים אותו לטמפרטורת החדר ומחממים ב-180 מעלות 10-15 דקות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il