אוכל
אוכל

עוגת גבינה בציפוי פטל

עוגה קרה ופשוטה להכנה, המשלבת בתוכה שיכבה עדינה של פטל

|העוגות של פסקל, הוצאת קוראים| פורסם19:03
עוגת גבינה בציפוי פטל (צילום: אנטולי מיכאלו, העוגות של פסקל, הוצאת קוראים)
צילום: אנטולי מיכאלו, העוגות של פסקל, הוצאת קוראים
Rating:4.567reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

לתחתית

  • 11/2 כוסות פירורי ביסקוויטים מכל סוג
  • 100 גרם חמאה, מומסת

לעיטור

  • תותים או פטל

למלית

  • 2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן (500 גרם)
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 שקית ג'לטין (14 גרם)
  • ¼ כוס מים קרים
  • ¼ כוס מים חמים
  • 2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)
  • 4 כפות סוכר
  • 11/2 קופסאות ג'לי בזק בטעם פטל
  • 3 כפות מרקחת פטל או אוכמניות

אופן ההכנה:

1מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים והחמאה. מהדקים את התערובת בתחתית התבנית.

2בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה ואת ¾ כוס הסוכר, עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה.

3בסיר קטן ממִסים את הג'לטין עם המים הקרים. מוסיפים לסיר את המים החמים ומבשלים 2-1 דקות על להבה נמוכה תוך כדי בחישה. מצננים מעט ומערבבים את הג'לטין עם הגבינה.

4מקציפים במערבל חשמלי את השמנת, מוסיפים בהדרגה את הסוכר שנותר ומקפלים אל תערובת הגבינה. יוצקים את התערובת על תחתית הפירורים ומקררים 4 שעות.

5מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן. כאשר הג'לי עדיין נוזלי, מוסיפים לו את מרקחת הפטל או האוכמניות ובוחשים היטב.

6יוצקים את התערובת על העוגה ומחליקים. מצננים במקרר כ 3-2- שעות לפני ההגשה. מעטרים בתות או פטל.

>> לאתר של פסקל

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il