1 מכינים את הטורט: מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מקציפים ביצים, סוכר ומלח במשך 5–6 דקות, עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח.
3 מוסיפים תמצית וניל. מזלפים בהדרגה שמן ומיץ תפוזים או חלב תוך כדי ערבוב עדין.
4 מוסיפים קמח ואבקת אפייה. מקפלים בעדינות לתוך התערובת.
5 אופים את הטורט: שופכים את הבלילה לתבנית משומנת (אם יש שתי תבניות בקוטר 22 ס"מ, אפשר לחלק את הבלילה ביניהן).
6 מפזרים מעל העוגה את השקדים הפרוסים. אם אופים בשתי תבניות מפזרים מעל תבנית אחת בלבד.
7 מכניסים לתנור ל-30 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים לגמרי.
8 מכינים את סירופ הדבש: מרתיחים מים עם דבש ולימון 1-2 דקות, עד שהדבש נמס. מצננים.
9 מכינים קרם מסקרפונה וניל: בקערה נקייה וקרה מקציפים שמנת עם אבקת סוכר ותמצית וניל, עד שמתקבלת קצפת יציבה אבל לא קשה מדי.
10 בקערה נפרדת מרככים את המסקרפונה בעזרת כף או מטרפה ידנית, עד שהיא קרמית וחלקה.
11 מוסיפים 1-2 כפות מהקצפת לגבינת המסקרפונה. מערבבים בעדינות.
12 מקפלים למסקרפונה את יתרת הקצפת בתנועות עדינות עד שהתערובת אחידה.
13 מרכיבים את העוגה: מחלצים את הטורט מהתבנית וחוצים אותו לשתי שכבות שוות (אם אופים בשתי תבניות אז מחלצים בלבד).
14 מברישים את פנים הטורט בסירופ דבש בנדיבות וגם את החלק העליון עם השקדים.
15 מורחים על השכבה התחתונה של הטורט קרם מסקרפונה וניל בנדיבות. אפשר גם לזלף עם צנתר למראה יותר מוקפד.
16 מניחים מעל את שכבת הטורט העליונה המקושטת בשקדים, ומתפעלים.
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה
טורט עקיצת הדבורה. את הבלילה מחלקים לשניים | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
טורט עקיצת הדבורה. מושלמת לראש השנה | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
טורט עקיצת הדבורה. סירופ הדבש עושה אותה עסיסית במיוחד | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
טורט עקיצת הדבורה. אפשר לזלף את הקרם למראה מוקפד | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
בתיאבון!