
טרין חצילים עם עשבי תיבול וסלט חצילים תאילנדייםחגיגת חצילים בריקוטה עם קישואים מלווה בסלט מרענןג'ניפר סאני|מאסטר שף| פורסם09/08/1117:55 ![]() |
המצרכים (5 מנות):להכנת הטרין:
לסלט:
אופן ההכנה:להכנת הטרין: 1שורפים על אש גלויה את החצילים עד להתרככות. 2שורפים על האש (או בתנור) את ראש השום עד להתרככות מלאה. 3מרוקנים את פנים החצילים השרופים לתוך קערה, מוסיפים 5 שיני שום רכות, תימין, ריקוטה, מיץ מחצי לימון, 2 כפיות שמן זית, מלח ופלפל,מערבבים ולאחר מכן קוצצים הכל בעזרת סכין. 4פורסים את הקישואים לאורך ומטגנים קלות במחבת חמה עם שמן זית. 5משמנים קלות בשמן זית כלי חסין אש, מסדרים את רצועות הקישואים לאורך הכלי, כך שחלקן גולש גם מעבר לדפנות הכלי. 6ממלאים בפנים את בשר החצילים המתובל והקצוץ, סוגרים את החלק העליון עם הקישואים שגלשו ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות ל10-15 דקות. להכנת הסלט: חותכים כל חציל תאילנדי לחצי ופורסים לפרוסות דקות. פורסים את הבצל הירוק לרצועות אלכסוניות באורך בינוני. קורעים עלי נענע לפי הטעם, מתבלים בשמן זית, שומשום שחור, לימון, מלח ופלפל. אופן ההגשה: מוצאים את הטרין מהתנור, הופכים ומניחים על צלחת הגשה. ניתן לסדר את הסלט בצלחת או להגיש בכלי נפרד במידה וחולקים את המנה עם מספר רב של אנשים. סימון תזונתיעבור מנה/יחידה (5 מנות):
![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |