
עוגת גבינה מנומרתעוגת שבועות שוברת שגרה - עם תחתית מתוקה-מלוחה מבייגלה ונוטלה ועליה מלית של גבינה מנומרת בעננים שוקולדיים. לכו בדיוק עם המתכון - ותקבלו עוגה שלא צונחת ולא נסדקתלימור לניאדו תירוש|מחלבות גד| פורסם12/05/1913:39 ![]() צילום: דניאל לילה , מחלבות גד |
המצרכים :לתחתית (תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ):
למלית הגבינה:
לקרם קקאו:
אופן ההכנה:1מסננים את הגבינות: מרפדים מסננת גדולה בבד חיתול (שוטפים אותו היטב כדי להסיר שאריות אבקת כביסה). שמים בפנים את כל הגבינות והיוגורט, עוטפים בשולי החיתול ומסננים מעל קערה לפחות 5 שעות (עדיף לילה) במקרר. 2מכינים את התחתית: מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. מברישים את הנייר ואת דופנות התבנית בחמאה מומסת. 3טוחנים בייגלה במעבד מזון לפירורים עדינים. מוסיפים נוטלה וחמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית אחידה. מהדקים לתחתית התבנית ומעבירים למקפיא עד השימוש. 4מכינים קרם קקאו: מערבבים גבינת שמנת, ביצה, אבקת סוכר וקקאו לתערובת חלקה. שומרים בקירור עד השימוש. 5מחממים תנור (לא בטורבו) ל-200 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עם 2 ליטרים מים רותחים ליצירת סביבת אפייה לחה. 6מכינים את מלית הגבינה: שמים את הגבינות המסוננות בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים סוכר וקורנפלור ומערבלים במהירות נמוכה כדקה עד שאין גושים. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים את הביצים אחת-אחת. מערבלים כדקה עד שהביצים נטמעות ומתקבלת תערובת חלקה. 7יוצקים חצי מהתערובת לתבנית ומיישרים. בעזרת כפית מניחים חצי מכמות קרם הקקאו בתלוליות קטנות. יוצקים את מלית הגבינה הנותרת, מיישרים בעדינות ומניחים תלוליות קטנות מהקרם הנותר. 8אופים 15 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים 45 דקות. מכבים ומשאירים את העוגה בתנור 30 דקות. חשוב: לא פותחים את דלת התנור בשום שלב! 9מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. עוטפים ומעבירים למקרר ל-12 שעות לפחות (ואפשר עד יומיים-שלושה). לפני ההגשה אפשר לזרות מעט אבקת קקאו על העוגה. תגיות:עוגות גבינה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |