אוכל
אוכל

עוגת גבינה עם משמש

מתכון לעוגת גבינה אוורירית עם חצאי משמשים או אפרסקים וג'לי בטעם משמש, המעניקים לה טעם נפלא ומירקם של גלידה

|העוגות של פסקל, הוצאת קוראים| פורסם19:36
עוגת גבינה עם משמש (צילום: אנטולי מיכאלו, העוגות של פסקל, הוצאת קוראים)
צילום: אנטולי מיכאלו, העוגות של פסקל, הוצאת קוראים
Rating:4.418reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

  • 3 גביעי גבינה לבנה % ½ שומן (750 גרם)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 5 ביצים, מופרדות
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 1 כף קליפת לימון, מגוררת
  • 3 כפות קמח, מנופה
  • 1 כוס סוכר
  • 12-10 חצאי משמשים או אפרסקים משומרים, מסוננים
  • 1 קופסת ג'לי בזק בטעם משמש

לעיטור

  • 1½ כוסות קצפת מוכנה מתוקה

אופן ההכנה:

1שמים בקערה את הגבינה, השמנת החמוצה, החלמונים, סוכר הווניל, קליפת הלימון, הקמח וחצי מכמות הסוכר. מערבבים לבלילה אחידה וחלקה.

2מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה. ברגע שנוצר קצף, מוסיפים באטיות ובהדרגה את הסוכר הנותר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב.

3מוסיפים את הקצף לבלילה בהדרגה, בשתיים-שלוש פעמים, ומקפלים פנימה בעדינות לאחר כל הוספה.

4יוצקים את בלילת הבצק לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) כ 10- דקות. מנמיכים את חום התנור לחום נמוך-בינוני (170 מעלות) ואופים כ 40- דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים את העוגה.

5מסדרים את חצאי המשמשים או האפרסקים על העוגה. מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן. כשהג'לי מתחיל להיקרש, יוצקים אותו על המשמשים. מאחסנים במקרר. לפני ההגשה משחררים את העוגה מן הדפנות בעזרת סכין.

6מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן, ומזליפים תלוליות קטנות מסביב לעוגה.

>> לאתר של פסקל

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il