אוכל
אוכל

פשטידת ירקות בסיר

השבוע למדנו מרון יוחננוב שפשטידה לא חייבים לאפות בתנור - אפשר גם להכין אותה על הכיריים. איך עושים את זה? וואללה, ממש בקלות

|mako אוכל| פורסם10:18
פשטידת ירקות בסיר (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
Rating:4.865reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לסיר סוטאז (נמוך ורחב) בקוטר 28 ס"מ:

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 2 בטטות גדולות, חתוכות לקוביות
  • 2 זוקיני, חתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום, מגוררות
  • כמה עלים של רוזמרין, קצוצים דק
  • מעט אגוז מוסקט

לבלילה:

  • 3 ביצים
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • חצי כוס חלב
  • חצי כוס קמח תופח
  • כפית מלח
  • מעט פלפל שחור

להגשה:

  • קרם פרש

אופן ההכנה:

1מחממים את הסיר על להבה גבוהה, מוסיפים את השמן ומקפיצים את הירקות כמה דקות (עד חצי בישול). מתבלים.

>> מתכונים לשבועות

2מערבבים בבלנדר את חומרי הבלילה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומוסיפים את הבלילה לסיר. מערבבים, מכסים ומניחים לבישול של כ-10 דקות. בשלב הזה הפשטידה אמורה כבר כמעט להיות מוכנה, ואפשר לראות שהיא נפרדת מהשוליים.

3הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת גדולה או מגש ומבשלים עוד כ-5 דקות על להבה בינונית.

4מגישים חם עם קרם פרש קר.

פשטידת ירקות בסיר - פרוסהפשטידת ירקות בסיר - פרוסה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

* מעדיפים פשטידה גבוהה יותר? הכינו אותה בסיר של 24 ס"מ.

>> עוד מתכוני פשטידות

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il