אוכל
אוכל

עוגת מוס גבינה ומנגו

שידרוג קיצי ומרענן לעוגת הגבינה המוכרת. המנגו משתלב פשוט מושלם עם הגבינה

|מתוקה| פורסם19:35
עוגת מוס גבינה ומנגו (צילום: עדי זיו-אב, מתוקה)
צילום: עדי זיו-אב, מתוקה
Rating:4.4127reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

לבצק הפריך

  • רכיבים:
  • 1/2 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה קרב חתוכה לקוביות
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 חלמון

למוס

  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 32%
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חבילת אינסטינט פודינג וניל
  • גרידת לימון (משני לימונים)

לציפוי מנגו

  • 1 כוס מחית מנגו (200 גרם)
  • 1 כוס מיץ תפוזים טרי
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 שקית ג'לטין

אופן ההכנה:

הכנת הבצק הפריך:

1מערבבים במעבד מזון את הסוכר, החמאה והקמח עד להיווצרות מרקם פירורי. מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד, מניילנים ומכניסים למקרר לשעה.

2מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגול (בקוטר גדול מעט מהתבנית) ואופים בתנור ב- 175 מעלות כ- 20 דקות עד שהבצק שחום. מקררים לגמרי ומעבירים לתבנית העגולה.

הכנת המוס:

מקציפים בקערת מיקסר את הגבינה הלבנה, השמנת המתוקה, כוס הסוכר, אינסטנט פודינג וניל וגרידה מ 2- לימונים, עד לקבלת קרם יציב. מוזגים את הבלילה לתוך תחתית הבצק האפויה, משטחים היטב, ומקפיאים לפחות שעתיים.

הכנת ציפוי המנגו:

בסיר על אש נמוכה ממיסים את מחית המנגו (אפשר לקנות בחנויות המתמחות בקונדיטוריה של חברת בוארון או להכין ממנגו טרי ) , מיץ התפוזים, הסוכר, מערבבים ומכבים את האש. ממיסים את הג'לטין במים קרים ומחכים עד שכל הג'לטין ספח את המים. מוסיפים לסיר ומערבבים היטב עם בלילת המנגו על אש נמוכה כ -2 דקות, לא מרתיחים! מקררים כחצי שעה, מוזגים על שכבת מוס הגבינה ושומרים במקפיא.

יש להפשיר את העוגה כשעתיים שעתיים לפני האכילה במקרר בלבד, אפשר לשמור עד שבוע במקרר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il