אוכל
אוכל

פוקצ'ה ים תיכונית אישית

מאפה ריחני ואוורירי עם המון תוספות שוות שמשתלבות נהדר יחד לפוקצ'ה מעולה

|תנובה| פורסם14:31
פוקצ'ה ים תיכונית אישית (צילום: דן פרץ, תנובה)
צילום: דן פרץ, תנובה
Rating:4.6339reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (9 מנות):

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח לחם
  • 2.5 כוסות מים (600 מ"ל)
  • 1 כף שמרים טריים (20 גרם)
  • 1 כף מלח (20 גרם)
  • 3 כפות שמן זית (30 גרם)

לציפוי:

  • 200 גרם גבינת פטה
  • 100 גרם זיתי קלמטה, מגולענים ופרוסים למטבעות
  • 100 גרם זיתי מנזלינו, מגולענים ופרוסים למטבעות
  • 2 בצלים סגולים בינוניים, פרוסים
  • מעט עלי זעתר טריים

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: לשים במיקסר עם וו לישה במשך 3 דקות במהירות איטית את הקמח והמים.

2מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש עוד 5 דקות במהירות בינונית.

3מוסיפים מלח ושמן זית ולשים עוד 2 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד, מעט דביק.

4מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים שעה.

5מחלקים את הבצק ל-9 יחידות.

6יוצרים מכל יחידה מלבן של 25X7 ס"מ. מפזרים גבינה פטה, זיתים משני סוגים, מעט בצל סגול וכמה עלי זעתר. מניחים לתפיחה של חצי שעה.

7מחממים תנור ל-230 מעלות ואופים 8-9 דקות, עד להשחמה קלה.

* אחרי האפייה ניתן ומומלץ לבזוק על הפוקצ'ות מעט שמן זית ומלח.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il