1 מניחים מסננת מעל קערה ומרפדים את המסננת ב-3-4 שכבות של נייר סופג.
2 מרוקנים את גביעי השמנת אל המסננת. מוסיפים מלח. מערבבים קלות.
3 מניחים כמה שכבות נייר סופג על השמנת.
4 משאירים על השיש או במקרר ל-6 שעות לפחות, או לילה שלם.
גבינת שמנת ביתית. מרפדים מסננת בנייר סופג | צילום:
ירדן וייס
גבינת שמנת ביתית. שופכים למסננת את השמנת | צילום:
ירדן וייס
גבינת שמנת ביתית. שני מרכיבים בלבד | צילום:
ירדן וייס
כמה הערות:
** אפשר לעשות את תהליך הסינון גם בשקית גבינה. במקרה הזה מניחים את המרכיבים בשקית ואת השקית מעל מסננת.
** ככל שהגבינה תישאר יותר זמן בסינון, כך יתנקזו ממנה יותר נוזלים והיא תהיה סמיכה יותר. בכל מקרה עדיין יתנקזו נוזלים גם כשהיא כבר במקרר, וזה ממש בסדר.
** אם רוצים להפחית את אחוזי השומן, אפשר להחליף שמנת אחת או שתיים באשל או גיל. אם מעדיפים גבינה רזה אפשר להכין רק עם אשל או גיל.
** אפשר להוסיף מה שרוצים: עירית קצוצה, חתיכות זיתים, שום-שמיר. תתפרעו.
** מומלץ לשמור במקרר בקופסת זכוכית. הגבינה תישמר שבועיים ויותר.