אוכל
אוכל

סופלה גבינות

לא כל סופלה חייב להכיל שוקולד ובמתכון הזה, טוב שכך. מתקבל מאפה עשיר ונימוח שמספק חוויה בכל ביס וביס

|גורמה בפיתה| פורסם16:56
סופלה גבינות (צילום: שי שרף, גורמה בפיתה)
צילום: שי שרף, גורמה בפיתה
Rating:51reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לסופלה

  • 50 גרם גבינת פרמזן באיכות טובה
  • 50 גרם גבינת גאודה
  • 2 ביצים מופרדות
  • 25 גרם חמאה
  • 35 גרם קמח
  • 125 מ"ל חלב
  • חמאה ופירורי לחם לכלי סופלה
  • אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל

לסלט

  • חבילת עלי רוקט
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/2 כפית דבש
  • 1/2 כפית סילאן
  • כפית חרדל
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1ממיסים את החמאה בקלחת, מוסיפים קמח ומטגנים 2 דקות.

2מוסיפים את החלב בזרם דק תוך כדי ערבוב מתמיד.

3מוסיפים את החלמונים בהדרגה וממשיכים לערבב כל הזמן (חשוב שהחלב לא ירתח).

4מוסיפים את הגבינות וממיסים אותן.

5מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

6בקערה נפרדת מקציפים, בעזרת מיקסר ידני, את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.

7מקפלים את תערובת החלבונים לתוך תערובת הגבינות.

8משמנים את הכלים של הסופלה בחמאה, מפזרים פירורי לחם ומנערים את עודפי הפרורים.

9ממלאים כל כלי עד לחצי גובה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20 דקות.

אופן הכנת הסלט:

1מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח, דבש, סילאן וחרדל.

2את הרוטב מוזגים על עלי הרוקט ומערבבים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il