אוכל
אוכל

עוגת גבינה עם ציפוי ריבת חלב

עוגה אפויה עשירה בציפוי קרם ריבת חלב אוורירי

|מאסטר שף| פורסם16:14
עוגת גבינה עם ציפוי ריבת חלב (תמונת AVI: mako)
Rating:4.5393reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • תבנית בקוטר 26 ס"מ

לעוגה:

  • 6 ביצים מופרדות
  • 1 כוס + כף גדושה (220 גרם) סוכר
  • 1 גביע גדול (750 גרם) גבינה לבנה 9%
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25% בטעם טבעי
  • 5 כפות (50 גרם) קמח
  • 7 כפות (60 גרם) קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 1/2 חבילה (50 גרם) חמאה, מומסת
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב 3%

לציפוי:

  • 1 מיכל גדול (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
  • 3 כפות ריבת חלב

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לטמפ' של 240 מעלות ומשמנים את התבנית.

2מכינים את העוגה: מקציפים חלבונים עם 1/4 מכמות הסוכר כ-5 דקות עד לקבלת קצף מבריק ויציב.

3מערבבים היטב את יתר מרכיבי העוגה. מקפלים את קצף החלבונים אל התערובת בהדרגה. מעבירים את הבלילה לתבנית.

4אופים 10 דקות, מנמיכים את החום ל-160 מעלות ואופים כשעה עד שהעוגה יציבה וזהובה. מצננים היטב.

5מכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה עם ריבת חלב לקצפת יציבה ומצפים את העוגה מכל הכיוונים. מאפשרים לעוגה להתייצב עוד כשעתיים במקרר. מפזרים מעל מעט אגוזים מסוכרים (לא חובה).

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

>> לכל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il