אוכל
אוכל

סלט עגבניות עם פטה עזים

סלט איטלקי עשיר וססגוני. כדאי להכין את הקרוטונים בבית – זו אינה טרחה גדולה, והסלט ירוויח מכך מאוד

|על השולחן| פורסם22:11
סלט עגבניות עם פטה עזים (צילום: על השולחן)
צילום: על השולחן
Rating:4.224reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

לקרוטונים:

  • 1 בגט
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל חריף יבש גרוס

לרוטב:

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כף סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • מיץ מ-1/2 תפוז

לסלט:

  • 1 סלסילת עגבניות שרי חצויות
  • 100 גרם עגבניות לחות קצוצות גס
  • 20 זיתי קלמטה (או זיתים שחורים טובים אחרים) מגולענים וחצויים
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת פטה עזים, מפוררת גס
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • עלים קצוצים מ-1/2 צרור בזיליקום

אופן ההכנה:

1מכינים את הקרוטונים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2קורעים בגט לחתיכות גסות בגודל כ-2 ס"מ ומפזרים בתבנית. מזלפים מעל שמן, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים.

3אופים כ-8 דקות רק עד שקצות הקרוטונים מתחילים להשחים והלחם יבש.

4מכינים את הרוטב: שמים את חומרי הרוטב בצנצנת עם מכסה תואם ומנערים היטב לערבוב.

5מרכיבים את הסלט ומגישים: מערבבים בקערה 2 סוגי עגבניות, זיתים, גבינת פטה ועשבי תיבול. מוסיפים קרוטונים, יוצקים רוטב לפי הטעם, מערבבים קלות ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il