
עגבניות עטופות בבצק במילוי מטבוחה חריפה ואנשוביחגיגת עגבניות משגעת ומושלמת לאירוחאליהב שאשון|מאסטר שף| פורסם15/09/1121:30 ![]() |
המצרכים (4 מנות):למטבוחה
לעגבניות ולבצק
אופן ההכנה:להכנת המטבוחה: 1מטגנים את הבצל במחבת עם שמן זית חם. 2מגרדים פנימה את העגבניות ללא הנוזלים. 3מוסיפים את שיני השום, הצ'ילי, האנשובי, זיתים, חמאה, סוכר, גרידת הלימון ומעט מלח. 4מבשלים כשעה על אש מאוד נמוכה ומניחים לצינון. 5ניתן להוסיף מעט בזיליקום קצוץ בתום הבישול. לעגבניות והבצק: 1חותכים לרוחב את חלקן העליון של העגבניות, מרוקנים היטב מנוזלים ומניחים בצד. שומרים את החלק העליון בצד. 2מערבבים הכל פרט לעגבניות במעבד מזון, עד לקבלת בצק נעים שאינו נדבק. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה. 3לאחר מכן, מפסלים מעין במות קטנות לעגבניות המרוקנות, שיישאו אותן לגובה בזמן האפייה. 4מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ וקורצים 4 עיגולים שיספיקו לכיסוי העגבניות. 5מסדרים על תבנית את העגבניות על הבמות הקטנות. מותחים על כל אחת עלה של בצק ומייצבים. 6אופים על 180 מעלות עד להשחמה מוחלטת. להגשה: 7מסדרים בצלחת את העגבניות, ממלאים אותן במטבוחה המבושלת וסוגרים עם המכסים המקוריים של העגבנייה ששמרנו בצד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |