אוכל
אוכל

עגבניות עטופות בבצק במילוי מטבוחה חריפה ואנשובי

חגיגת עגבניות משגעת ומושלמת לאירוח

|מאסטר שף| פורסם21:30
מאסטר שף (תמונת AVI: mako)
Rating:4.7147reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

למטבוחה

  • שמן זית
  • בצל קטן, קצוץ
  • 5 עגבניות, ללא נוזלים (סחוטות)
  • 4 שיני שום
  • צ'ילי חריף, קצוץ
  • 6 נתחי אנשובי, חתוכים
  • מעט חמאה
  • כף סוכר
  • גרידת לימון (מ-1/4 לימון)
  • מלח, פלפל
  • מעט בזיליקום (לא הכרחי)

לעגבניות ולבצק

  • 4 עגבניות
  • 350 גרם קמח מנופה
  • 50 גרם שקדים טחונים
  • 50 גרם גבינת קשקבל מגורדת
  • 1 חלמון
  • 2 חלבונים
  • רבע כוס שמן
  • 1/2 כוס מיץ עגבניות מסונן
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית סוכר
  • 70 גרם חמאה מלוחה

אופן ההכנה:

להכנת המטבוחה:

1מטגנים את הבצל במחבת עם שמן זית חם.

2מגרדים פנימה את העגבניות ללא הנוזלים.

3מוסיפים את שיני השום, הצ'ילי, האנשובי, זיתים, חמאה, סוכר, גרידת הלימון ומעט מלח.

4מבשלים כשעה על אש מאוד נמוכה ומניחים לצינון.

5ניתן להוסיף מעט בזיליקום קצוץ בתום הבישול.

לעגבניות והבצק:

1חותכים לרוחב את חלקן העליון של העגבניות, מרוקנים היטב מנוזלים ומניחים בצד. שומרים את החלק העליון בצד.

2מערבבים הכל פרט לעגבניות במעבד מזון, עד לקבלת בצק נעים שאינו נדבק. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה.

3לאחר מכן, מפסלים מעין במות קטנות לעגבניות המרוקנות, שיישאו אותן לגובה בזמן האפייה.

4מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ וקורצים 4 עיגולים שיספיקו לכיסוי העגבניות.

5מסדרים על תבנית את העגבניות על הבמות הקטנות. מותחים על כל אחת עלה של בצק ומייצבים.

6אופים על 180 מעלות עד להשחמה מוחלטת.

להגשה:

7מסדרים בצלחת את העגבניות, ממלאים אותן במטבוחה המבושלת וסוגרים עם המכסים המקוריים של העגבנייה ששמרנו בצד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il