אוכל
אוכל

עוגת גבינה שוויצרית

עוגה מיוחדת עם בסיס פריך, מלית גבינה קרמית וציפוי גאנאש שוקולד-דבש

|מאסטר שף| פורסם16:48
עוגת גבינה שוויצרית (תמונת AVI: mako)
Rating:4.8343reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • תבנית בקוטר 26 ס"מ

לבסיס:

  • 1 חבילה (100 גרם) חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 חלמונים
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • שקית אבקת אפייה

למלית:

  • 400 מ"ל (1 מיכל גדול פחות כ-1/3 כוס) שמנת מתוקה להקצפה 38%
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב 3%
  • 1/3 כוס + כף (80 גרם) סוכר
  • 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • 1 מיכל גדול (500 גרם) גבינה לבנה 5%

לציפוי (גאנאש שוקולד-דבש):

  • 1 חבילה (100 גרם) שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%
  • 2 כפיות דבש
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

1מכינים את הבסיס: שמים בחמאה, אבקת סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים חלמונים ומערבלים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה.

2מחממים תנור ל-170 מעלות.

3מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 26 ס"מ ומניחים בתבנית.

4אופים את הבסיס 25-20 דקות עד שהוא מזהיב מעט ומצננים.

5מכינים את המלית: מקציפים שמנת מתוקה וחלב עם סוכר ואינסטנט פודינג לקרם יציב. מקפלים פנימה גבינה לתערובת אחידה.

6יוצקים את המלית על הבסיס ומחליקים. עוטפים ומעבירים למקרר ל-4 שעות להתייצבות.

7מכינים את הציפוי: מניחים שוקולד בקערה. מביאים שמנת לרתיחה ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב, מוסיפים דבש ומלח ומערבבים שוב לקבלת תערובת אחידה.

8יוצקים את הגנאש על העוגה ומכניסים למקרר לשעתיים-שלוש לפחות, ועדיף למשך הלילה. משחררים מהתבנית ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

>> לכל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il