
פשטידת גבינה, קישואים ונענעקיש שהוא כמו עוגת גבינה מלוחה עם קישואים ועשבי תיבולנעמי אבליוביץ'|השף הלבן, תנובה| פורסם17/04/1321:22 ![]() צילום: נעמי אבליוביץ', השף הלבן, תנובה |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ. 2מניחים את גפרורי הקישואים במסננת וזורים מעל את המלח. מניחים להם להגיר את הנוזלים כ-10 דקות. שוטפים את הקישואים מהמלח, סוחטים היטב ושומרים בצד. 3בקערה גדולה, מניחים גבינת חמד, פתיתי פרמזן, בצל, נענע, שמיר, קליפת לימון ומעט פלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. מוסיפים את גפרורי הקישואים ומערבבים (אין צורך להוסיף מלח, הגבינות מלוחות דיים). 4מעבירים את התערובת לתבנית האפייה. הפשטידה מגירה נוזלים במהלך האפיה כך שמומלץ להניח את התבנית על נייר אפייה. אופים כ-60 דקות. 5מפוררים מעל את גבינת העזים ואופים 20-30 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה ועל פני הפשטידה מופיעים סימני צריבה זהובים. מניחים את התבנית על רשת צינון ל-5 דקות לפני שמשחררים ממנה את הפשטידה. מניחים לה להתקרר לטמפרטורת החדר. לפני ההגשה מזליפים מעט שמן זית ומפזרים מעל מעט עלי נענע ושמיר. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> לכל המתכונים לשבועות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |