
עוגת גבינה ב-5 מרכיביםיש לנו הרבה סיבות לאהוב את המתכון הזה: הוא דורש מינימום מרכיבים, הוא דל שומן ועל כן בריא יחסית, ויוצאת ממנו עוגה שמזכירה מאוד את עוגות הגבינה של בתי מלון - רק בגרסה בריאה. יותר מזה?![]() צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר" |
המצרכים :לתבנית עגולה 22 או מרובעת 20*20:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות. 2מקציפים את החלבונים עם סוכר במיקסר עד לקבלת קצפת תפוחה ויציבה. 3מערבבים בקערה גדולה חלמונים, גבינה, קורנפלור ושמנת חמוצה עד לקבלת תערובת אחידה (בשלב זה אפשר להוסיף קליפת לימון או תמצית וניל). 4מעבירים שליש מהקצף לתוך תערובת הגבינה ומקפלים בעדינות. מעבירים גם את שאר הקצף ומקפלים עד לאיחוד מלא. עוגת גבינה ב-5 מרכיבים - לפני הציפוי|צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"5מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים 30-40 דקות, או עד שהעוגה יציבה ומשחימה מלמעלה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין (העוגה שוקעת מעט, זה בסדר). 6ציפוי: מערבבים היטב את השמנת החמוצה והסוכר ומורחים בשכבה אחידה על העוגה. מעבירים לקירור של לילה. הערות: * מומלץ להגיש עם פירות. * אפשר להוסיף לבלילה קליפת לימון או תמצית וניל (ראו סעיף 3). * העוגה תישמר במקרר בקופסה אטומה עד חמישה ימים. המתכון באדיבות בלוג האפייה הבריאהבריאלי. תגיות:עוגות גבינה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |