
עוגת גבינה אווריריתזו עוגה נמוכה ללא בסיס, בעלת טעם וניחוח של מעדן וניל![]() צילום: אנטולי מיכאלו, העוגות של פסקל, הוצאת קוראים |
המצרכים (10 מנות):לציפוי
לעיטור
למילוי
אופן ההכנה:1טורפים בקערה את הגבינות ואת השמנת החמוצה. מוסיפים את הקורנפלור, אבקת האינסטנט פודינג, סוכר הווניל וקליפת הלימון המגוררת ומערבבים. 2מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב. 3מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה. ברגע שנוצר קצף, מוסיפים באטיות ובהדרגה את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף נוקשה ויציב. 4מקפלים חצי מהקצף לתערובת הגבינה. מוסיפים את יתרת הקצף ומבליעים בתערובת. 5מפזרים את פירורי הביסקוויטים בתבנית האפייה. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור שחומם לחום גבוה ) 200 מעלות צלסיוס כ 10- דקות. מנמיכים את החום ל 180- מעלות צלסיוס וממשיכים לאפות כ 50- דקות. מצננים בתוך התנור שעה לפחות, כשדלת התנור סגורה. 6להכנת הציפוי - מקציפים את השמנת, אבקת האינסטנט פודינג והחלב לקרם אחיד. 7מצפים את פני העוגה והדפנות בקרם ומפזרים מעל אגוזים קצוצים או שוקולד מריר. מאחסנים במקרר. לקבלת דפנות לבנות כמו בקונדיטוריה - כשרוצים לקבל דפנות לבנות כמו בקונדיטוריה, עוטפים את דופנות התבנית ברצועה עבה של עיתון מקופל עבה או של קרטון גמיש, רטוב היטב, ומעצבים אותו תוך קיפול לרצועה בגובה דופנות התבנית. כך חום התנור אינו משחים את הדפנות והתנור מועשר בלחות. יש להקפיד על הרטבה מוחלטת של העיתון או הקרטון. לשמירה על לחות התנור, מכניסים לתוכו כלי חסין אש עם מים ליצירת אדים. האדים ישמרו על מרקם העוגה מהתייבשות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |