מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פאי שוקולד טחינה ופקאן

קינוח מטריף ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב וטבעוני, שהוא בריא באופן שערורייתי וטעים באופן שערורייתי לא פחות. מה נאמר, ככה נראית (ונטעמת) הברקה

|mako אוכל| פורסם07:07
פאי שוקולד טחינה ופקאן (צילום: פאני דוד, mako אוכל)
צילום: פאני דוד, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לתחתית:

  • 220 גרם תמרים מגולענים (בערך 10-12 תמרים)
  • 135 גרם פקאן טבעי (כוס ורבע)
  • רבע כפית מלח
  • שליש כוס קקאו

למילוי:

  • שלושת רבעי כוס טחינה גולמית
  • שני שליש כוס מייפל טבעי
  • שני שליש כוס שמן קוקוס
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • חצי כוס סוכר קוקוס (אפשר להמיר בסוכר רגיל, ולהוסיף אם רוצים 2-3 כפות קוקוס טחון)
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • שלושת רבעי כוס פקאנים קצוצים
  • עוד כ-40 חצאי פקאן, לפיזור מלמעלה

אופן ההכנה:

1התחתית: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון ומשטחים על תבנית פאי. מעבירים למקרר עד שהמילוי מוכן.

2המילוי: מערבבים את כל החומרים מלבד השוקולד והפקאנים.

3ממיסים את השוקולד במיקרו, מוסיפים אותו ואת הפקאן לתערובת ומערבבים.

4שופכים את התערובת על התחתית, מקשטים בפקאנים שלמים ומעבירים למקרר עד להתייצבות (לפחות שעתיים במקרר).

בואו לעקוב אחרי פאני באינסטגרם

פאי שוקולד טחינה ופקאן שלםבשלמותו|צילום: פאני דוד, mako אוכל

** אם אין תבנית פאי אפשר להכין בתבנית מלבנית, ואז לחתוך לקוביות קטנות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il