
קציצות עוף בלוביה ותאניםאנחנו לגמרי סומכים על הקציצות המרוקאיות האלה, מתוך הספר "דיאלנא" של רעות עזר-אסרף ומיכל וקסמן, שיעשו לנו את השבת (וגם יגאלו אותנו מהלוביה שנשארה במקרר). לטובת העסיסיות - משתמשים בפרגית ולא בחזה עוף
רעות עזר-אסרף ומיכל וקסמן
| דיאלנא - המטבח המרוקאי שלנו, הוצאת ידיעות ספרים
| פורסם 29/09/25 09:55
צילום: נירית גור קרבי, דיאלנא - המטבח המרוקאי שלנו, הוצאת ידיעות ספרים
|
המצרכים :לקציצות (20-25 לא גדולות):
לתבשיל:
אופן ההכנה:1 מכינים קציצות: במעבד מזון, טוחנים בצל ועלים ירוקים (לחלופין, אפשר לקצוץ את העלים בסכין ואת הבצל לגרר בפומפייה דקה). מעבירים לקערה. 2 מוסיפים לקערה את יתר חומרי הקציצות. לשים היטב בידיים במשך כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה שאינה מתפרקת בקלות. 3 יוצרים מהתערובת קציצות לא גדולות. משטחים אותן מעט בין כפות הידיים ומניחים במגש. אם התערובת רכה מדי לעבודה, משמנים מעט את הידיים. 4 במחבת רחבה, מחממים שמן זית. מטגנים את הקציצות עד שהן משחימות משני הצדדים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. 5 מכינים תבשיל קציצות בלוביה ותאנים: בוחרים סיר רחב ונמוך יחסית, שיכיל את כל הקציצות בשכבה אחת. 6 מחממים בסיר 3-4 כפות שמן זית. מזהיבים את הבצלים לאט ובסבלנות מעל להבה לא גדולה. 7 מסדרים את הקציצות מעל לבצלים המטוגנים. מסדרים ביניהן ומעליהן תרמילי לוביה וחצאי תאנים. 8 ממליחים ומפלפלים בנדיבות. 9 בקערית, מערבבים מים, רכז רימונים ודיבס. יוצקים את התערובת מעל הקציצות והירקות שבסיר. 10 מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה פעילה 60-40 דקות.
דיאלנא - כריכת הספר | צילום:
נירית גור קרבי, דיאלנא - המטבח המרוקאי שלנו, הוצאת ידיעות ספרים
המתכון מתוך הספר "דיאלנא - המטבח המרוקאי שלנו", הוצאת ידיעות ספרים. 138 שקלים. עוד מתכונים מהספר
|